Folklorefestival Lokeren stopt er mee

LOKEREN. De vijftiende editie van het Internationaal folklorefestival in Lokeren is meteen het laatste. De stad heeft besloten om het festival na deze editie niet meer te organiseren. Voornaamste reden is de povere publiek belangstelling. "Het is als klein festival moeilijk om te overleven.", zegt Sabine Van Rysselberghe schepen van cultuur en voorzitster van het festival. "Het wordt bovendien ook moeilijk om groepen te laten komen én om gastgezinnen te vinden." 

Toch verdwijnt de folklore niet helemaa uit Lokeren. Via het programma van het cultureel centrum zal er nog aandacht aan het genre worden geschonken. 

Het Internationaal Folklorefestival zet voor de laatste edtie een groep op de affiche die er de eerste keer in 1986 ook bij was: Halicz uit Polen. Verder telt de affiche groepen als het Russische 'Folklore Ethnographic Groep erdm' uit Kalmukkië, 'Futuna Fatuana Cultural Group' uit Vanuatu, South Pacific. Op de eerste voorstelling krijgen deze groepen versterking van het Volkskunstgroep Reynout uit Dendermonde. En op de laatste voorstelling treden 'Hanske De Krijger' met Thebaanse trompetten uit Oudenaarde op.

Er zijn drie voorstellingen: op dinsdag 30 juni om 20u15 en op woensdag 1 juli om 15 uur en om 20u15, telkens in het cultureel centrum aan het Kerkplein 5 te Lokeren. 

Tickets voor de avondvoorstellingen kosten 10 en 8 euro of 6 euro voor de namiddagvoorstelling. Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketbalie van het cultureel centrum op het telefoonnummer 09/340 50 56. (mb)

 

 

Lees ook:

MOERBEKE. Begin augustus organiseren volksdansgroep Toon en Tine en jeugdvolksdansgroep De Papemutsjes de 28ste editie van het Internationaal Folklorefestival. Op de affiche staan groepen uit...

MOERBEKE. Na de jubileumeditie van vorig jaar heeft de stuurgroep van het Internationaal Folklorefestival uit Moerbeke een verjongingskuur ondergang. De nieuwe ploeg kreeg meteen met de...

een optreden op het Folklorefestival in 2006 (foto: folklorefestival-moerbeke.be)MOERBEKE. Volksdansgroepen ‘Toon en Tine’ en ‘De Papemutsjes’ organiseren van 31 juli tot en...