Trage wegenkaart voor Temse

Image
een fragment uit de trage wegenkaart
TEMSE. Wie in Temse even wil ontsnappen aan de drukte kan dankzij de gloednieuwe trage wegenkaart de natuur (her)ontdekken op kleine wegjes de dorpskernen of door velden en bossen. Ondanks dat er eind jaren 1990 een voetwegelplan werd opgemaakt, zijn de trage wegen veelal onbekend bij de man in de straat. Nochtans zijn die trage wegen ideaal om op een veilige manier te voet of per fiets een verplaatsing te doen.  

Onlangs werden alle voetwegels in Temse bewegwijzerd met vermelding van de naam en de nummer van de voetweg. Nu staan alle wegels op de trage wegenkaart met een knooppuntennetwerk. Op de kaart zijn de verharde en onverharde paden te onderscheiden door hun kleur. De achterzijde van de kaart is de stafkaart van Temse. 

peterschap

Tijdens de voorstelling van de kaart in de omgeving van het Fort van Steendorp riep schepen van groen- en natuur bewoners en verenigingen op om het peterschap van een voetwegel of wandelroute op zich te nemen. Een peter (of meter) meldt zichtbare gebreken aan het gemeentebestuur en staat in om het gras aan de zijkanten van de wegel kort te houden. Wie zich kandidaat wil stellen, neemt contact op met de groendienst van Temse op 03/710.12.36 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie handig is met het fototoestel, kan natuurfoto's maken op en rond de trage wegen van Temse. Foto's die worden doorgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met de vermelding van naam, adres en plaats en tijdstip van de genomen foto, maken kans om te worden opgenomen in het fotoboek ‘Natuurrijk Temse’ dat tegen eind volgend jaar klaar moet zijn.

Image 

De trage wegenkaartis te verkrijgen op de toeristische dienst, groendienst en in het weekend bij het gemeentemuseum. De kaart kost 5 euro. (mb)