Meer bewegen met ‘Sport-actief Plus'

Image
De Beverse sportdienst heeft haar sportaanbod vernieuwd.
BEVEREN. Enkel een flinke uitbraak van de Mexicaanse Griep kan in Beveren een geldige uitvlucht zijn om niet te bewegen. De sportdienst pakt uit met ‘Sport-actief Plus’, een sportaanbod voor volwassenen. Er zijn sporten voor alle leeftijden en interesses: van wandelen over joggen naar tennis of zelfverdediging. Maar ook voor senioren is er een aangepast aanbod. 

Met het sportaanbod wil het gemeentebestuur z’n inwoners meer aansporen om te bewegen. "Sporten is sociaal, gezond en ook gewoon leuk", klinkt het. Om de minder sportieve medemens toch te overtuigen wat meer te bewegen, zit in het aanbod ‘Start to Plus lessen’. Zo kunnen niet-sporters op eigen ritme toch een sport aanleren. Zo zijn er starterslessen joggen, spinning, wandelen/fietsen, schermen, kegelen, …. Wie liever op ballen mept, kan een basiscursus tennis of squash volgen. Niet onbelangrijk is het feit dat de gemeente de prijs van de verschillende programma’s vrij laag heeft kunnen houden. De goedkoopste sessie kost amper 2 euro, de duurste 45 euro. Wie volledige pakketten wil volgen, betaalt tussen 30 en 185 euro. 

De sportdienst van Beveren heeft het volledige aanbod gebundeld in een handige folder die beschikbaar is via de gemeentelijke website of bij de sportdienst. (mb)