Verkeersstroken Durmedijk verdwijnen

Image
Deze ribbelstroken verdwijnen in het voorjaar van 2010.
TEMSE. De ribbelstroken die het fietsverkeer op de Durmedijk in Temse en Hamme hinderen verdwijnen. Dat maakte Groen! Temse bekend. De partij liet zich eerder negatief uit over de ribbelstroken die ronduit gevaarlijk zouden zijn.

Nicole Van der Vieren (Groen!) bracht de ribbelstroken op de Temsese gemeenteraad onder de aandacht. "Er  zijn op de Durmedijk in Tielrode tweemaal drie ribbelstroken aan het veer van Tielrode aangebracht, tweemaal drie ribbelstroken aan de bootjeshelling in Tielrode en nog eens drie ribbelstroken juist voor de Mirabrug. Het is voor niemand leuk om over die dingen te fietsen. Ook voor wandelaars met een kinderwagen en voor gehandicapten met hun rolwagen zijn dit ook onaangename obstakels.", zegt Van der Vieren.

Van der Vieren meldde nu dat de ribbelstroken verdwijnen: "De ribbels op het wegdek van de dijk in Tielrode zullen door de dienst Zeeschelde verwijderd worden in het voorjaar van 2010. Misschien gaan ze op een andere manier de snelheid van de fietsers proberen afremmen op die plaatsen maar alvast niet meer door die hinderlijke en verrassend gevaarlijke ribbels." (mb)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. De stad Lokeren gaat samen met De Vlaamse Waterweg nv een nieuwe dienstweg aanleggen langs de oever van de Durme vanaf de Veerstraat tot aan de Gentdam. De dienstweg wordt een 2-sporenpad...

Door de ribbelstroken aan de Mirabrug in Hamme moeten fietsers nu meer inspanningen leveren om boven te geraken.TEMSE. Sinds kort remmen ribbelstroken het fietsverkeer op de Durmedijk in Temse en...