Kinderen waren ‘beestig bezig’ in de academie

ImageBEVEREN/KRUIBEKE.  De ‘'Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs' is in de Beverse Academie voor Muziek, Woord en Dans niet ongemerkt voorbij gegaan. Alle 7- en 8-jarigen uit Beveren en Kruibeke, waren uitgenodigd om kennis te maken met de academie via creatieve workshops en maffe optredens en concerten. In totaal kregen een 1400-tal jongeren de uitnodiging. Slechts een 100-tal schreef in en dat vond directeur Hans De Volder niet overdreven veel. Vooral ook omdat het de bedoeling was vooral kinderen te bereiken die nog nooit met kunstonderwijs in contact waren gekomen.

Het thema van de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs in heel Vlaanderen was dit jaar ‘Beestig Bezig’ en dit is ook wat de kinderen heel de dag konden doen, beestig bezig zijn. Tijdens verschillende workshops en optredens konden ze kennismaken met alles wat de academies te bieden hebben. Er waren twee sessies, één in de voormiddag en één in de namiddag.

De kinderen zelf waren alleszins zeer enthousiast over de eerste viool- en gitaarlessen en het opvoeren van toneeltjes. Via een doorschuifsysteem konden ze deelnamen aan verschillende workshops en proeven van alles wat de academie te bieden heeft. Iedereen had tot slot ook de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het volgende schooljaar.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Deze week heeft het team van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans de ‘Dag van het DKO’ voorgesteld. Dat gebeurde door directeur Hans De Volder, Leen Janssens de...