Kaat Vermeulen wint Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd

Image
Applaus voor Kaat Vermeulen van schepen André Lardon, samen met burgemeester Denert en Davidsfondsvoorzitter Isolde Coens.
KRUIBEKE. Kaat Vermeulen uit het 5de leerjaar van de Onze –Lieve-Vrouwschool is laureaat geworden van opstelwedstrijd 'Junior Journalist wedstrijd' van het Davidsfonds Kruibeke. Het thema dat dit jaar door het Davidsfonds, voor heel Vlaanderen opgelegd, was 'Muziek'. In totaal namen 130 leerlingen uit de 5de en 6de leerjaren van Kruibeke deel. In De Brouwerij werd de proclamatie gehouden in aanwezigheid van burgemeester Antoine Denert en schepen André Lardon.

De burgemeester wees op het belang van schrijven als middel om gevoelens uit te drukken. Hij paste dat ook toe op muziek want als omlijsting van de proclamatie konden de schoolkinderen genieten van een optreden van het ensemble 'Ardalus' dat met Karen (blokfluit) en Rebecca (cello) een bijzonder aangenaam programma had samengesteld. Zij betrokken de kinderen ook bij de muziek en een paar mochten zelf eens proberen op de blokfluit te spelen.

Image
De muzikale omlijsting door het ensemble Ardalus met Karen en Rebecca wiel in de smaak van de jeugd.
Ardalus heeft een bezetting die ook tot 9 muzikanten kan gaan. Het is gevormd uit leden samen in het conservatorium van Brussel studeerden en afkomstig zijn uit heel Vlaanderen en Brussel. Ze hebben zich ook toegelegd op schoolvoorstellingen om aldus de oude muziek, vooral de Barok, te promoten. Normaal is de omlijsting iets rond ‘schrijven’ maar omdat het onderwerp toch ‘Muziek’ was, werd voor het ensemble met twee muzikanten gekozen.

Na de muzikale inleiding leidde de voorzitter van het Davidsfonds, Isolde Coens, de prijsuitreiking in. Eerst werden de afgevaardigden van alle scholen bedacht met een boekenpakket. De voorzitter hoopte dat de leerlingen van de school al die boeken ook zouden lezen om zo inspiratie te vinden voor de volgende Junior Journalist wedstrijd. Zij liet dan de eer aan burgemeester Denert om de winnaar bekend te maken.
"Wie heet hier allemaal Vermeulen? ", vroeg hij en bijna tien kinderen staken de hand omhoog. En dan riep hij Kaat Vermeulen uit tot de laureaat 2009. Zij had met 'De Zangeres met haar geheime drankje' het beste fictieve verhaal geschreven. Bij de inzendingen waren er bij zonder veel onderwerpen rond Michael Jackson maar ook, Natalie, Milk Inc, Clouseau e.a. kwam aan bod. Kaat Vermeulen mag nu met haar verhaal naar de finaledag in Leuven waar ze in de strijd komt met alle winnaars uit Vlaanderen.

Image
Applaus voor Kaat Vermeulen van schepen André Lardon, samen met burgemeester Denert en Davidsfondsvoorzitter Isolde Coens.

-"Ik schrijf wel graag", vertelde Kaat die bijzonder verrast was. "Mijn verhaal gaat over een zangeres, gewoon een meisje van mijn school, die moest deelnemen als zangeres in een musical. Maar ze kon maar heel slecht zingen. Ze had dan een drankje limonade waardoor ze het wel kon. Ze had echter dat drankje te vroeg genomen zodat het was uitgewerkt toen ze echt moest gaan zingen. Maar erg was dat niet want ze had uiteindelijk wel andere talenten"
Echt nog meer verhaaltjes schrijft Kaat niet want haar grote hobby is tekenen en volgt daarvoor de ‘tekenschool’.

Image
De afgevaardigden van de scholen mochten een boekenpakket in ontvangst nemen.
 

Isolde Coens dankt de gemeente maar ook de Cultuurraad die voor de eerste keer ook steun verleende voor deze activiteit van het Davidsfonds. "We kunnen ook telkens rekenen op de volle medewerking van de scholen. Toch willen we naar de toekomst toe zoeken naar een andere formule waarbij we er de ouders kunnen bij betrekken. Sommige afdelingen doen het tijdens het weekend of ter gelegenheid van een andere manifestatie", zo besloot voorzitter Coens. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

de cover van de strip 'Het geheim van de prulhofput'STEENDORP. Ter gelegenheid van 75 jaar Davidsfonds Steendorp wordt op zondag 3 mei het stripverhaal 'Het geheim van de prulhofput' van...

BEVEREN.  We hebben deze week verslag uitgebracht over de schrijfwedstrijd voor de jeugd, ingericht door het Davidsfonds. Er waren schitterende leesstukken bij. We haalden speciaal voor...

Een havenrondvaart met een Flandria en een onderlegde gids is een succescombinatie.ZWIJNDRECHT/BURCHT. Het Davidsfonds, seniorenvereniging Rust Roest en de Vlaamse Kring Scheldemeeuw hebben de haven...

SINT-NIKLAAS. Davindsfonds Sint-Niklaas onthult op donderdag 2 juli een gedenkplaat voor wijlen broeder Aloïs. Broeder Aloïs, in 1881 geboren als Pieter Jaak Vandervee, waas een Limburger...

Willem Melis krijgt op 2 juli een gedenkplaat in Kemzeke.SINT-NIKLAAS/KEMZEKE. De in 1984 overleden Vlaams Nationalist Willem Melis krijgt 25 jaar na z'n dood een gedenkplaat. Daar zorgen de...

'Om dat we Joods zijn' van de Melseelse Marlies De Bock won de nationale Junior Journalistwedstrijd van het Davidsfonds. (foto: Ria Smet)BEVEREN. De Junior Journalistwedstrijd 2009 van het...