De Wase Katrijn Van Peteghem leert Benelux de spijkermat kennen

Image
De spijkermat met de bloemen vol scherpe punten in niet-giftige ABS-kunstsof.
REGIO. Katrijn Van Peteghem uit Sinaai heeft wel een bijzondere zaak opgestart. Zij wil de Yantramat, die in Zweden echt ophef maakt, ook onder de Vlamingen brengen. Wat meer is, zij heeft haar in Sinaai gevestigde zaak Excito, gericht naar de ganse Benelux. Katrijn introduceert de  Yantra Spijkermat als een nieuw gegeven om rust en energie te vinden. Na een stevige sportinspanning bijvoorbeeld kan men een minuut of 20 relaxen op de Yantra Spijkermat. Op de Large mat zijn 11.550  acupressuurpunten aangebracht die lichaam en geest stimuleren. Het zijn zoveel spijkertjes die zorgen voor een goede bloeddoorstroming in het lichaam en zo spierpijnen en stijfheid verzachten. Ook mensen die zich futloos voelen na rug -en nekpijn, of die slecht slapen worden er door geholpen.

Wij trokken naar Katrijn, lieten haar vertellen over de bij ons onbekende Yantramat en deden uiteraard achteraf de proef op de som. Eerste reactie: die mat vol spijkers van een 3, 4 mm, blijven we gebruiken. Het verbaast ons niet dat ze in  Zweden een enorm succes kent. 1 op 3 gezinnen heeft de spijkermat aangekocht waaronder 97 % van de gebruikers tevreden zijn.

"Wij hadden het vorig jaar gezien in Zweden," zo vertelde Katrijn Van Peteghem, "We zagen dat daar in alle winkels liggen en vroegen ons af: wat is dat toch?  Het was iets raar, we gingen er aan voelen en het bleek dus een spijkermat te zijn. We hoorden dat het een groot succes was en een echt Zweeds product. Na een tijd namen we contact op met de Zweedse zaakvoerder en wij keken of we het eventueel konden verdelen in België."

Het duurde niet lang of Katrijn en haar medehelpers startten in Sinaai een nieuwe firma op die in eerste instantie de spijkermat ging promoten maar ook nog andere massagetoestellen. Dat was eind vorig jaar. Er werd gestart met een verdeling aan de ‘natuur- en biowinkels’ want daar paste het bij de filosofie om op een natuurlijke manier de mensen te helpen om hun pijn te verzachten. "Het is eigenlijk beter op de spijkermat te liggen dan pijnstillers te nemen" zegt Katrijn, "Maar eigenlijk is het een multifunctioneel product voor een breed publiek. We kunnen mensen helpen uit de sportwereld, mensen die met zichzelf bezig zijn, lichaam en geest en ook in de wellnessbranche. We zien het dus voor een heel breed publiek."

Er zal dus nu werk gemaakt worden van sport- en wellnesscentra. Gestart in België, denkt Katrijn er nu aan om ook stilaan in Nederland te gaan beginnen. In tal van natuurwinkels en biowinkels is de Yantra spijkermat al te verkrijgen maar er zijn er nog heel wat die in de testfase zitten waarbij de zaakvoerders zelf de mat kunnen uitproberen. Wie ze verkoopt moet er ook zijn verhaal bij vertellen. Dat doet Waaskrant.be trouwens ook!

En de kinderen? Zij mogen het ook wel gebruiken maar het is de bedoeling stil te liggen op de spijkers. Wat ze in het Waasland ‘ liggen kwikkelen’ noemen op de mat mag niet, want dan kan het wel pijn doen. Er staat geen leeftijd op. We onderstrepen wel dat het matje geen pijn doet al voel je de eerste minuten wel een dat de spijkertjes of laat het ons ‘stekeltjes’ noemen, wat in de huid prikken. Maar ’t is  een gevoel dat men kan onderbrengen onder de noemer ‘dat doet deugd’. Katrijn: "Vorige week op een beurs in de Limburghal in Genk hadden we een vrouw van tachtig die last had in haar schouder. Ze lag er mee op de Yantra spijkermat en kocht die daarna onmiddellijk aan omdat ze ‘de weldaden door haar lichaam’ voelde gaan. Er staat geen leeftijd op. Toch wil ik wel zeggen dat het goed is voldoende te drinken om zo de afvalstoffen die vrijkomen in de bloedvaten, af te kunnen voeren."

Image
Katrijn Van Peteghem en de Yantra Spijkermat.

Bij onze proef ondervonden we ook dat het eigenlijk een noodzaak is er relaxt op te liggen. Ofschoon het gevoel dat men krijgt op zichzelf al uitnodigt tot relaxen. Maar ook om pijn te behandelen is het ideaal, vooral dan spierpijnen. De mat bestaat uit puntige bloemen die gemaakt zijn uit 100 % niet-giftige ABS-kunststof dat we best kunnen vergelijken met de materie van de LEGO-blokken.

Er zijn verschillende maten in de spijkermatten. Excito lanceert vooral de grote omdat daar ook de rug goed mee kan bewerkt worden met uitstraling naar de nek. Katrijn en haar medewerkers kunnen zich baseren op het succes in Zweden waarvan er op twee jaar tijd 700.000 stuks van zijn verkocht.

Samenvattend blijkt, dat door het gebruik er geen slaapproblemen meer zijn, dat men minder stress heeft, dat de rug- en spierpijnen worden verzacht en dat men er meer energie mee op doet. En dat voor 59 euro, de prijs van de Large Yantramat. Wie meer wil weten over hoe men er mee moet omgaan of om wat getuigenissen te lezen en ze wil bestellen, kan terecht op de website yantramat.be (Rolf Duchamps)