600.000 euro voor natuur en landschap langs Schelde en Durme

ImageREGIO. Het Regionaal Landschap Schelde-Durme kan 600.000 euro spenderen aan het in standhouden of herstellen van natuur en landschap langs de Schelde en Durme. Dat geld is afkomstig van subsidies van zowel Europese, Vlaamse als provinciale overheden. Het geld zal worden gebruikt voor o.a. vogelbeheer in de Kalkense Meersen, het herstellen van trage wegen langs Schelde en Durme, het herstel van vlasrootputten in Klein-Brabant en het Ros Beiaard Ruiternetwerk.

Het Regionaal Landschap Schelde-Durme bestaat amper 3 jaar. In die periode realiseerde al heel wat op het vlak van natuur- en landschapsbeheer in zijn werkingsgebied. Bovenop de structurele middelen kon het Regionaal Landschap meer dan 600.000 euro subsidies verwerven van zowel Europese, Vlaamse als provinciale overheden. Een belangrijke impuls voor het landschap in deze regio!

Bij het project om trage wegen langs Schelde en Durme te herstellen zijn zeven gemeenten betrokken: Berlare, Dendermonde, Hamme, Laarne, Waasmunster, Wichelen en Zele. Het is de bedoeling om in dit project per gemeente 4 kilometer trage wegen te herstellen. Dat zal bijna 359.00 euro kosten.

Het Ros Beiaad is vooral bekend als een typisch symbool voor Dendermonde maar ook de gemeenten Berlare, Hamme en Zele zijn betrokken. Op het grondgebied van deze gemeente wil het Ros Beiaard Ruiternetwerk een gestructureerd aanbod aan ruitertracés ontwikkelen.  Het in kaart brengen van de routes, plaatsen van informatieborden, uitgeven en inrichting van ruiterkaarten en -infrastructuur zal ruim 117.300 euro kosten. Het Ros Beiaard Ruiternetwerk moet klaar zijn tegen de Ros Beiaard ommegang in mei 2010.  (mb)

 

 

Lees ook:

TEMSE. Burgemeester Luc De Ryck vroeg in december 2007 aan Waterwegen en Zeekanaal NV hoe het zat met het beter bevaarbaar maken van de Durme en of er baggerwerken voorzien waren. Voor boottochten...

TEMSE. Burgemeester Luc De Ryck heeft een schrijven gericht aan het bestuur van Waterwegen en Zeekanaal NV m.b.t. de bevaarbaarheid van de Durme. Hij verwoordt daarin zijn bekommernis omtrent de...

TEMSE. Vandaag starten de heiwerken van de stalen buispalen in de Schelde. De buispalen vormen de aanzet van de definitieve brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

DOEL. De Scheldewijdingsfeesten, ooit een groots visitekaartje van de gemeente Beveren, krijgen voor 2005 een vermindering van de gemeentelijke subsidie van 9.800 euro naar 8.000 euro.

TEMSE. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur heeft zijn beleidsoptie bekend gemaakt voor de aanpak van de problematiek rond de Scheldebrug te Temse/Bornem....

TEMSE. Als het van Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Temse Marc Cordeel afhangt, dan moet de nieuwe brug over de Schelde al in 2008 gerealiseerd zijn en niet in 2009, zoals bevoegd...