Lokaal VKSJ Trapsoet ingehuldigd

Image
Na 5 jaar werken kon VKSJ Trapsoet haar gerenoveerde lokaal officieel inhuldigen.
SINT-NIKLAAS. Jeugdbeweging VKSJ Trapsoet heeft een feestelijk weekend achter de rug. Na vijf jaar hard werken is hun lokaal eindelijk klaar en werd het ingehuldigd met een logeerpartij én een receptie.  Heel wat bereidwillige vrijwilligers staken de voorbije jaren de handen uit de mouwen en het loont: de meisjesbeweging heeft nu een modern en functioneel ingericht lokaal met het comfort dat een jeugdbeweging nodig heeft.

VKSJ Trapsoet telt 30 meisjes tussen 5 en 17 jaar. Ze komen samen in het Sint-Paulusheem aan de bossen van Puitvoet. Het gebouw dateert uit 1960. Toen de renovatiewerken vijf jaar geleden startten, was het veeleer enkel een ruwbouw die er stond. In tussentijd staken heel wat ouders, oud-leiding en sympathisanten van de groep elke zaterdag de handen flink uit de mouwen. Het resultaat is een functioneel gebouw met op het gelijkvloers drie grote lokalen, een ingerichte keuken, bergruimte, douchecellen en toiletten, waarvan één voor minder-validen. Op de zolderverdieping is een grote ruimte, ideaal voor slaapgelegenheden. Het gebouw is na de renovatie door Toerisme Vlaanderen erkend als een jeugdverblijf type A. Dat betekent het verhuurd kan worden aan andere jeugdverenigingen.

Het feestweekend startte zaterdag met een dag ravotten in het Puitvoetbos. De groep bleef overnachten in hun vernieuwde lokaal en verzorgden zondag een receptie en rondleiding voor de ouders en andere geïnteresseerden. Gelijktijdig werden alle helpende handen in de bloemetjes gezet.  (mb)

Image
De meisjes van VKSJ Trapsoet zijn heel blij, nu hun lokaal afgewerkt is.

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Morgenmiddag slaan de KSA- en VKSJ-groepen uit Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Waasmunster en Zwijndrecht de handen in elkaar voor het spelnamiddag op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De...

SINT-NIKLAAS. "Sint-Niklaas is geen blinde maar een zwarte vlek op vlak van jeugdtoerisme waar jongeren op een veilige manier kunnen overnachten." Met deze uitspraak kondigde schepen van jeugd...