Gezellige Vrouwenavond van de Gelijkekansenraad

Image
Aan de tafels werd het een verzustering die in het teken stond van gelijke kansen voor iedereen.
ZWIJNDRECHT. In Den Trechter werd voor de 3de keer een Vrouwenavond georganiseerd door de Gelijkekansenraad. Dit gebeurde in samenwerking met Markant.Voorzitter Patricia Lierman heette alle vrouwen welkom en stelde het programma voor. Daarin lag de nadruk op de gezelligheid. Er waren niet alleen optredens, ook kon geproefd worden van een paar hapjes uit Marokko, Nigeria en Pakistan. 

De Zwijndrechtse ‘Lijndansers’ zetten de avond in met opwekkende groepsdansjes op meeslepende muziek. Verder was re de Vrouwengroep Staut met de zangeres Melina Vissers. De Afrikaanse danseressen bracht ook hun eigen sfeer in de Trechterzaal. Ook de buikdanseressen brachten stalen weer de show en tussendoor was het dj Debby die alles aan elkaar orchestreerde.

Image
De Zwijndrechtse vrouwen werd een optreden van een buikdanseres aangeboden.
Voorzitter Lierman dankt ook de vrijwilligers die zich inzetten voor deze geslaagde ‘Vrouwenavond’. Enkel voor vrouwen, dat was duidelijk. Schepen Ann Van Damme bracht een groet vanuit het gemeentebestuur. Zij kon vaststellen dat de Gemeentelijke Gelijkekansenraad  goed werk verricht.

De raad is er voor mensen die zich ongelijk behandeld voelen en dat kan zijn op verschillende terreinen: omwille van een handicap, omdat men allochtoon is, omdat men ‘holebi’ is, alleenstaande moeder of vader, of leeft in of op de rand van de armoede.

De Gelijkekansenraad wil ook graag weten welke moeilijkheden inwoners van Zwijndrecht of Burcht hebben. De raad wil in dat geval de gemeente adviseren om gelijke kansen voor iedereen te realiseren. Maar hij kan ook zelf initiatieven nemen om mensen samen te brengen, om elkaar te leren kennen of om problemen te overbruggen. Problemen oplossen kan men niet maar wel doorverwijzen naar personen of organisaties die het wel kunnen.
Inwoners kunnen zelf ook deelnemen aan de Gelijkekansenraad. (Rolf Duchamps)