Nieuwe kans voor drugvrije Havanaclub

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas heeft een protocol afgesloten met het management van de Havanaclub op de Houtbriel. Begin deze maand stelde de politie verschillende delicten vast in de club waarna de club dichtging en de uitbater in de cel. Het protocol moet er voor zorgen dat de rust terugkeert en de zaak drugvrij wordt.

Op 1 maart 2010 stelde de politie bij een interventie verschillende strafbare feiten vast in de Havanaclub op de Houtbriel. Vier personen werden aangehouden, waaronder zaakvoerder Jan Snellings. De zaak is opnieuw open maar moet zich houden aan een protocol dat met de stad is afgesloten. Dat protocol houdt o.a. in dat de uitbater elk incident aan de politie moet melden, de zaak om 5 uur sluit en dat een erkende bewakingsfirma instaat voor de veiligheid. Bovendien moeten druggevoelige plaatsen in de zaak extra in de gaten worden gehouden. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Door de coronacrisis voert de stad Sint-Niklaas sneller dan oorspronkelijk gepland nieuwe fietsstraten in op veel bereden routes en in schoolomgevingen.  Door de crisis wordt er...