Basisschool De Molenberg viert halve eeuw met academische zitting

STEKENE. Minister van Onderwijs Pascal Smet was gisteren, zondag 28 maart, te gast op basisschool De Molenberg in Stekene. Hij was één van de gastsprekers op de academische zitting om de vijftigste verjaardag van de school te vieren. Ook de Stekense schepen van onderwijs, de huidige en voormalige directeurs spraken over de school.

Image 

Minister Smet toonde zich opgetogen om in de regio waar hij zelf is opgegroeid dergelijke viering als spreker te openen. Hij lichtte de Vlaamse onderwijs doelstellingen toe en stipte aan hoe belangrijk het is om maximaal te investeren in het belangrijkste kapitaal, onze kinderen. Daarna sprak de schepen van onderwijs Maria Dhollander en daaropvolgend de voorzitter van de raad van bestuur Hugo Steenwegen de aanwezigen toe, die beiden vol lof de school in de bloemetjes zette. Tot slot kwamen alle oud-directeurs, de huidige directeur en de algemeen directeur van de basisschool taan het woord. De evolutie die de school sinds 1960 had ondergaan werd hierdoor op soms wel emotionele wijze uiteengezet, met tal van dankwoorden aan het personeel en iedereen die zijn steentje hiervoor heeft bijgedragen.

De zitting werd opgeluisterd door salonorkest Parisiana uit St-Niklaas en leerlingen van de school. Ook alle huidige en voormalige leerkrachten waren uitgenodigd om te toosten op hun (ex-)werkgever. (mb)