Topevenement ‘Ronde van Vlaanderen’ blijft bedrijven aantrekken

REGIO. Ook uit de Wase regio zullen weer meerdere bedrijven te gast zijn in de VIP-locaties van de Ronde van Vlaanderen die zondag 4 april wordt gereden. Wie een VIP arrangement wil kan dat zo bekomen. Een voorbeeld van een VIP Arrangement zorgde er voor om voor de prijs van 150 € per persoon en zonder BTW, de aankomst in Ninove van op de eerste rij te beleven en dat dan met vrienden, familie of klanten. Er was weer een BBQ-formule met statribune voor de tent. De aankondiging voegde er aan toe: "Je wordt er verwend door een lekkere BBQ in buffetformule met dessertbuffet, koffie, wijnen en/of bieren. Vanaf ‘s middags, tot een uur na de aankomst." De VIP-tent is ook uitgerust met met plasmaschermen en er is gratis VIP-parking in de buurt, er zijn shuttles voorzien en de Ronda Van Vlaanderen wedstrijdbrochure wordt ook bezorgd. Goesting? Bel naar 02.303.36.98 of mail naar Cathy.jordens@flandersclassics.

Dat dus aan de aankomst maar ook de formules die ze hebben samengesteld op de Muur van Geraardsbergen blijken erg populair. Tal van bedrijven stappen wat graag mee in het hectische Rondecircus.
"Dit jaar hebben we iets meer moeite moeten doen om vooral de exclusieve vipformules te verkopen, maar uiteindelijk zal het op 4 april weer volle bak zijn," weet Nicolas Denys ( zoon van gouverneur Denys) van Flanders Classics dat zich onder die naam laat gelden op de wielermarkt. Het was De Vijver van de groep Wouter Vandenhaute ( van het bekende productiehuis Woestijnvis) die de zaak overnam van mediagroep Corelio. Onder de naam "Flanders Classics’ zijn nu de grote voorjaarsklassiekers verzameld met de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs in Schoten en de Brabantse Pijl.

Hoe machtig dat initiatief overkwam werd bewezen door de wijzigingen die zomaar aan de kalender werd aangebracht: Gent-Wevelmgem kwam op de zondag vóór de Ronde terecht en de Antwerpse Scheldeprijs krijgt een plaats tussen de Ronde en Parijs - Roubaix. De Brabantse Pijl kreeg een plaats op de woensdag vóór de Amstel Gold Race. Goed. Dat is voor de wielerfans.

VRT geeft weg

Maar er is ook iets voor de politiek bij. De VRT heeft het commercieel succes van de Ronde Van Vlaanderen cadeau gedaan aan ‘Woestijnvis’. Dat heeft Vlaams Parlementslid Jurgen Verstrepen toch gezegd. Hij wijst er op dat de VRT niet één graantje mee pikt uit de
massale commercialisering van de Ronde Van Vlaanderen die de openbare omroep met maximale inzet van belastinggeld, mensen en middelen in beeld brengt.

Verstrepen vraagt een doorlichting van de kostenstructuur van de Ronde en alle andere grote lokale en bovenlokale sportevenementen die door de VRT worden medegeorganiseerd en gecapteerd. VRT zendt ze immers uit.
Jurgen Verstrepen: "Dit is totaal onbegrijpelijk. Maandenlang discussiëren we over uitgaven en inkomsten van de VRT. Nu blijkt dat de VRT de rechten van dit grootse wielerevenement gratis wegschenkt aan één commerciële groep. De openbare omroep deelt ook niet in de winst van de commercialisering van het evenement of afgeleiden daarvan. De openbare omroep slacht niet eens de kip met de gouden eieren. Ze geeft de gouden eieren gratis weg."

Een belangrijk gegeven in de uitzending is toch dat de reclameseconden tellen. Daarom wil Verstrepen voor de Ronde van zondag  een team samenstellen dat frame per frame, minuut per minuut de uitzending van de Ronde zal screenen op reclame in beeld. Hij zegt nog: "Het is voor mij duidelijk dat dit contract een cadeau is voor een aantal mensen bij Woestijnvis en mediagroep Corelio. Het is te gek voor woorden dat de Vlaamse belastingbetaler de kosten voor zijn lievelingssport moet ophoesten terwijl slechts enkelen rijker worden op kap van de belastingbetaler." (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS.  Op 2 april trekt de Rond van Vlaanderen door het land. Tussen de start in Antwerpen en aankomst in Oudenaarde passeert de rond in onder andere Burcht, Sint-Niklaas en Hamme-Zogge. In...

REGIO. Op zondag 3 april wordt de 95ste Ronde van Vlaanderen gereden. Fietsliefhebbers kunnen echter nu al de Ronde van Vlaanderen fietsroute van Toerisme Oost-Vlaanderen rijden. Vanuit Oudenaarde...

Nicolas Vereecken in zijn nationale ploegtrui, in de Ronde van Vlaanderen te Oudenaarde.KIELDRECHT. Zaterdag werd de Ronde van Vlaanderen voor beloften gereden. Ons land mocht deelnemen met twee...

REGIO. Volgend jaar bestaat de Ronde van Vlaanderen honderd jaar en dat zal vooral in de Vlaamse Ardennen, hét Rondelandschap bij uitstek, worden gevierd. Toerisme Oost-Vlaanderen werkt aan een...