CD&V zal sluitend budget 2010 goedkeuren

KRUIBEKE. De CD&V heeft de voorliggende begroting of het budget  goed bekeken en vastgesteld dat er inspanningen werden gedaan om een realistisch budget op te stellen. Dat er inspanningen moesten gebeuren daar was iedereen het volgens de partij over eens.

"CD&V-Kruibeke denkt dat dit budget alvast een goed begin is en dat er nu verder stappen moeten gezet worden om verdere structurele beleidsbeslissingen te kunnen nemen en naar oplossingen te zoeken voor de financiële situatie van onze gemeente.  Zoals o.a. ook door de burgemeester werd gezegd op de financiële commissie dient vanaf nu de komende periode gebruikt te worden om naar deze oplossingen te zoeken.", zegt voorzitter Marc De Mayer.

Voor CD&V is de situatie ernstig, maar niet hopeloos.  Ze wil daarom verder zoeken naar oplossingen. "De CD&V gelooft er in dat we in eerste instantie zelf in staat zijn om onze eigen situatie op te lossen", aldus de voorzitter, "Hiervoor zullen we echter de opdrachten en kerntaken van onze gemeente één voor één dienen te bekijken.  Dit debat wordt voor een stuk al gevoerd. Er wordt over nagedacht in het belang van onze eigen gemeente."

CD&V roept dan ook  op om dit debat verder te zetten, in alle discretie en alle sereniteit en los van alle mogelijke politieke beweegredenen. Daarom wil de partij het budget 2010 goedkeuren. (Rolf Duchamps)