Beverse 65-jarigen vierden feest

BEVEREN. In zaal Olympia hielden de 65-jarigen van deelgemeente Beveren, hun re?Zij werden samengebracht door Club 39, een comite dat ter gelegenheid van de 55ste verjaardag werd opgericht. Het bestaat uit secretaris Etienne Smet, Irene Rotthier, Gabrielle De Coninck, Marie -Therese Jegers en Flor Van de Velde. Er werden 340 uitnodigingen verstuurd naar alle 65-jarigen uit deelgemeente Beveren en naar hen die in Beveren wel lagere school liepen, maar die zich buiten de gemeente zijn gaan vestigen. In totaal schreven 65, 65-jarigen in maar met de eventuele partners er bij werd met 115 gefeest.

 Alles stond wel duidelijk in het teken van "Ge wordt maar 1 keer 65". Iedere  aanwezige kreeg een sticker opgekleefd waarop de Sint-Martinuskerk stond met daarna een grote 65. Precies op dit feest mocht de bekende zakenman Gilbert Braem, zijn 65ste verjaardag vieren. Het bestuur van Club 39 had voor hem een speciale attentie en met brio opende hij met zijn dame de eerste dans.


Het bestuur van Club 39 was ontgoocheld omdat leeftijdsgenoot burgemeester François Smet niet op de uitnodiging was ingegaan. "We begrijpen het wel dat Burgemeesters idealen hebben, die hoger liggen dan een gewoon verjaardagsfeest, maar betreuren het toch", aldus het bestuur.


Schepen Wilfried Lauwers was er wel en ook de Zwijndrechtse pastoor Walter Van Remortel, kwam zijn vroegere klasgenoten begroeten. Flor Van de Velde bracht in een reuzerijm "Flitsen uit ons Beverse Leven". Hierin liet hij de belangrijkste gebeurtenissen in de gemeente in de jaren veertig, vijftig en zestig herleven.
Heel wat 65-ers drongen er op aan om nu geen vijf jaar meer te wachten om elkaar nog eens samen te brengen want dan stappen ze al op tram zeven!  (F)