Fun opent nieuwe winkel en nieuwe perspectieven

Image
De nieuwe Fun-vestiging aan de Krijgsbaan.
ZWIJNDRECHT.  De regio kreeg eer weer een Fun winkel bij langs de Krijgsbaan. Wie naar of van de E17 rijdt kan er niet naast kijken. De winkel heeft een oppervlakte van 2000 m² en in de provincie Antwerpen is het de zevende winkel al. Maar er is ook een winkel Sint-Niklaas en Lokeren. Met deze nieuwe winkel bevestigt Fun zijn positie aan de top van de vrijetijdsketens in ons land. Fun Zwijndrecht stelt tien mensen te werk. Shopmanager is Els Roosen. "Met deze nieuwe winkel versterken we de positie van Fun in de provincie Antwerpen en krijgt een belangrijk deel van Linkeroever en het Waasland toegang tot het Fun concept."

Dat het met Fun goed gaat bljkt wel uit de intenties om sedert 2000 te groeien met twee tot drie nieuwe winkels per jaar. Zo zijn ze op 9 jaar tijd gegroeid van 4 naar 30 winkels.

Het winkelconcept is vernieuwend in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school- en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie. Fun beschikt over een uniek winkelconcept binnen de sector. De winkel is opgebouwd uit een aantal beleefwerelden. Een deel hiervan is opgezet in samenwerking met belangrijke partners zoals Disney, Studio 100, Standaard Boekhandel, Lego, Vivabox en Mexx. Door het integreren van een uitgebreid shop-in-shop-concept is Fun erin geslaagd het overzicht te behouden en toegevoegde waarde te creëren.

Image
Het seizoensplein van Fun waar bijna maandelijks iets anders te beleven is. Nu is het een plein vol tuinmeubelen.
De opbouw van een Fun winkel is dan ook altijd dezelfde. Centraal is er het seizoensplein en daaromheen loopt de ‘Fun avenue’, een wandelstraat waarlangs het heerlijk struinen is. Men komt immers van de ene Disney Plaza is een uniek concept bij Fun. men vindt er alles van de klassieke  Disney helden zoals Mickey, Donald en Winnie the Pooh, maar net zo goed van de nieuwste Disney figuren zoals Wall-E, Disney Princess en natuurlijk de onvolprezen Bliksem McQueen en zijn vrienden uit de film Cars. In de Disney Plaza nemen de kinderen plaats in een pluche zetel om de nieuwste Disney films te bekijken.

Wat Disney voor de wereld betekent, betekent Studio 100 ongetwijfeld voor de Benelux. In elke Fun winkel vind je een PlopsaShop met de meest uiteenlopende gadgets, decoratieartikelen en speelgoedjes van de Studio 100-helden. Van Bumba en Bol en Smik voor de kleinsten over Plop tot Mega Mindy, Amika en het Huis Anubis. De PlopsaShop is een exclusieve formule voor Fun.

In elke Fun winkel vindt men een Legoshop. Het hele Lego-assortiment gepresenteerd in een overzichtelijke en aantrekkelijk aangeklede shop.

Met Standaard Boekhandel sloot Fun een paar jaar geleden een deal. Sindsdien is er in elke Fun winkel een Standaard Bookshop met een uitgebreide keuze aan kinder- en jeugdboeken, maar ook de bestsellers voor volwassenen zijn er te vinden. Ook in de winkels in Wallonië is er een Standaard Bookshop.

Er zijn nog veel meer corners in de Fun winkels. Zo kan men bij Fun terecht voor alle babyartikelen. In de uitgebreide Babycorner ligt alles wat baby’s hartje verlangt. Ook de geboortelijst kan er gelegd worden en die is meteen ook online te raadplegen. Het Fun Babyboek is een handige catalogus die in een oogopslag een overzicht biedt van het hele gamma.

Kinderen kleden kan ook bij Fun. De meeste van de Fun winkels beschikken over een Mexx corner waar de kinderkleding van het bekende en modieuze merk aangeboden worden. Daarnaast is er ook het eigen label van Fun: C’est Fun. Betaalbare trendy kinderkleding.

Fun heeft altijd een ruim assortiment geschenkartikelen aangeboden. Daar horen natuurlijk ook de vele succesvolle geschenkboxen zoals Vivabox, Bongo en MyGazine bij. Samen met Vivabox is de Vivabox Corner gecreëerd. In elke winkel krijgt men een overzichtelijk beeld van het totale aanbod van Vivabox.

Bij Fun halen kinderen hun hart op aan de uitgebreide speelgoedafdeling waar er niet alleen alle bekende merken zoals Lego, Playmobil, V.tech, Clementoni, Mattel of Hasbro te vinden zijn maar Fun beschikt ook over een ruim aanbod sportartikelen, buitenspeelgoed, groot speelgoed en heeft zelfs een eigen fietsengamma.

Op het seizoensplein is er bijna maandelijks iets nieuws te beleven. Het jaar begint half januari met een uitgebreide collectie Valentijngeschenkjes en carnavalkostuums en accessoires. Vanaf half februari maakt deze collectie plaats voor de tuinmeubelen. Fun is een belangrijke speler op de tuinmeubelenmarkt met een ruime keuze aan tuinmeubelen in rattan, teak, aluminium, hardhout en kunststof. Daarnaast ook tal van parasols, tuinmeubelkussens, barbecues, kampeergerief, hangmatten, beschermhoezen en onderhoudsproducten.
Andere thema’s die op het seizoensplein aan bod komen, zijn ‘Terug naar school’, ‘Halloween’, Sinterklaas en Kerstmis.

Image
het team van de Fun Zwijndrecht

funny

Fun telt nog meer uitgebreide afdelingen. In de multimedia-afdeling ziet men de nieuwste spelconsoles en games, tal van accessoires en een brede waaier aan dvd’s. De multimedia-afdeling is gemakkelijk te herkennen aan het bijzondere metaaldesign met aangepaste verlichting en vloerbekleding. Men kan er steeds de nieuwste games ontdekken op de demozuilen. Elke console is zo uit te testen.
Dan zijn er nog alle papierwaren, knutselgerief en schoolartikelen zoals schooltassen, trendy rugzakken, pennenzakken, kaftpapier, ringmappen en schrijfgerief.

En Fun blijft op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om de impact van de winkel te vergroten. Zo lopen er op dit moment verschillende proefprojecten.
De zaak  beschikt over zijn eigen mascotte: de Funny. Hij is het figuurtje in het logo. Door de jaren heen is hij een eigen leven gaan leiden en komt hij in de meest uiteenlopende vormen voor in de communicatie van Fun.
De recentste versie van Funny is de Gouden Funny. Sinds het voorjaar van 2009 duikt de Gouden Funny regelmatig op in de folders en in de winkels. Overal waar een gouden exemplaar opduikt, kan men een koopje doen. De Gouden Funny staat immers voor een gouden deal.
Sinds het najaar van 2009 heeft Funny een alter ego in Funnie Funnie, het hoofdpersonage van een reeks kinderboeken waarin de funnies de gekste avonturen beleven. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

REGIO. Spitten we binnenkort onze groententuin om met giraffenmest? Waarschijnlijk zal het niet zo'n vaart lopen, al blijkt mest van giraffen de vruchtbaarste die Afrikaanse herbivoren afscheiden....

Dirk Bryssinckx ontwierp zelf de koerstrui.BURCHT. In de Brabo te Burcht werd een nieuwe wielerploeg 'Fast en Fun Bikers', voorgesteld. Ze bestaat uit een dertien renners die elk op hun...

BEVEREN. Bewoners van Beveren-Zuid en het Rode Kruis opvangcentrum willen op een braakliggend stukje op de Go! School aan de Kruibekesteenweg starten met de Samentuin Puithoek. Concreet willen ze...

REGIO. De coöperatieve Smaak van Waas, een samenwerking van 15 Wase hoeve- en streekproducenten, gaat via crowdfunding op zoek naar extra middelen om hun aanbod te kunnen uitbreiden met onder andere...

SINT-NIKLAAS. Waasland Shopping zorgt voor een extra leuk weekend, nu funshopping opnieuw is toegestaan door de veiligheidsraad. Gisteren was er al muzikale animatie. Vandaag mogen bezoekers zich...

REGIO. Erfpunt gaat de komende jaren funerair erfgoed inventariseren en Wase gemeenten ondersteunen bij het beheer en behoud van hun funerair erfgoed. Dergelijk onderzoek blijkt nodig. Door een...