Schooluitbreiding Thijskenshoekschool en De Toren

Image
De achterkant van de Thijskenshoekschool waar de uitbreiding moet verwezenlijkt worden. In afwachting zullen twee prefab-klassen worden geplaatst tegen 1 september 2010.
BEVEREN. De Gemeentelijke Thijskenshoekschool, die nu gewoon de Lindenlaanschool heet, is te klein aan het worden voor het aantal kinderen dat er school loopt. Er moet dus uitbreiding komen. En daar horen heel wat werken bij. Er zijn 8 klaslokalen nodig, een leerkrachtenlokaal, directielokaal en balie voor de secretaresse. De toiletten moeten aangepast worden en er moet bijgebouwd woorden. Er is een extra eetzaal of een polyvalente ruimte nodig. De school verdient ook dat er één vaste inkomhal is.

De lastvoorwaarden voor het aanstellen van een ontwerper werden door de gemeenteraad goedgekeurd. De ontwerper zal kunnen rekenen op een ereloonpercentage van 9%. Er is een krediet van 50.000 euro voorzien.
Maar de uitvoering der weken is nog niet voor vandaag en vandaar dat werd besloten om het te kort aan klassen op te vangen door het plaatsen van twee prefab-klaslokalen; Die zouden er  moeten staan tegen 1 september 2010. Ze zullen worden gehuurd tot de school is uitgebreid. De uitgave hiervoor wordt geraamd, op 2.400 euro per jaar.

Image
De gemeenteschool in de Lindenlaan die dringend moet uitgebreid worden.

 

de Toren

Image
De hoofdingang van de gemeenteschool ‘De Toren’ waar een uitbreiding zich opdringt.
Het gaat dus goed met het gemeentelijk onderwijs. Dat blijkt ook in de gemeentelijke basisschool ‘De Toren’ in Melsele waar ook uitbreidingswerken nodig zijn. Er is nood aan 5 klaslokalen, een lokaal voor muzische vorming, zedenleer en een computerklas. Er komen ook kleinere lokalen om individuele vorming te geven aan kinderen door zorgleerkrachten of GON -begeleiders (Geïntegreerd Onderwijs). In “De Toren” is ook nood een groot leerkrachten,lokaal en een nieuw bureau voor de directeur.

Maar dat is nog lang niet alles want het sanitair moet worden aangepast en ook bijgebouwd. De zolder in het oud gedeelte moet gesaneerd worden en er moet dakisolatie komen. In de gangen moeten de vloeren worden vervangen net als de oude ijzeren ramen.

Er zal in twee fasen worden gewerkt met eerst de sanering van het oud gedeelte, later dan de uitbreiding.(Rolf Duchamps)

Image
De speelpaats van De Toren met op de achtergrond de oude gebouwen.

 

Lees ook:

MELSELE. Gemeenteschool De Toren houdt vandaag haar jaarlijkse schoolfeest. Voor de bezoekers heeft de school iets speciaals in petto. De school startte begin dit jaar een zoektocht naar oude...

MELSELE. Gemeentelijke basisschool De Toren is op zoek naar oude klasfoto's die dateren van voor 1980, toen de school nog gewoon de gemeenteschool van Melsele was. De foto’s zullen gebruikt worden...

De overhandiging van de cheque aan de afgevaardigden van ’t Klepelken door een afvaardiging van de leerlingen en rechts directeur Van de Vijver.MELSELE. De leerlingen van gemeenteschool De Toren...

directeur Marc Van de Vyver in de nieuwe minispeeltuinMELSELE. Afgelopen zaterdag is in de tuin van WZC Briels de nieuwe minispeelstuin van gemeenteschool De Toren geopend. De opening betekende...