Aperitiefoptreden als debuut van nieuwe jeugdtoneelgroep in Doorslaar

LOKEREN. Al 30 jaar lang is op Eksaarde-Doorslaar de toneelkring 'Bezeboot' actief. Zij namen dit jaar het initiatief, om daar nu ook een jeugdtoneelgroep bij op te richten. De oproep, die daartoe onlangs gelanceerd werd, kreeg onverwacht veel respons: niet minder dan 28 kinderen tussen 6 en 16 jaar uit omgeving Doorslaar meldden zich aan; meteen het sein om met jeugdtoneel te starten onder de naam 'De Bezekes'.

Ondertussen is de jonge groep klaargestoomd voor een debuutoptreden ter gelegenheid van Doorslaar-kermis. Regisseuse Anny Schamphelaere toonde zich bijzonder tevreden over het feit dat geen enkele van de 28 oorspronkelijke geïnteresseerden afgehaakt heeft. In de toekomst zou zij er wel graag nog enkele 17- en 18-jarigen bijhebben, omdat dit de ganse groep nog meer richting en houvast zou kunnen geven.

Om de jonge acteurs en actrices gewoon te laten worden aan optreden voor publiek op een podium, is ervoor gekozen om niet met een toneelstuk te starten, maar wel met een mooie, hartverwarmende combinatie van 39 korte stukjes, gedichten en sketches, soms vrolijk, soms ernstig.

De twee debuutvoorstellingen van de Bezekes zijn life mee te beleven mits de minieme toegangsprijs van slechts 5 euro. Zij zullen plaatsvinden onder de vorm van een aperitiefoptreden, op zaterdagvoormiddag 1 mei en zondagvoormiddag 2 mei 2010, telkens om 10.30 uur tot ong.12.00 uur in de parochiezaal, Doorslaardorp (bij de kerk). (jdw)