Winnaars van de 22ste plantenbeurs met gelukwensen van de gemeente

Image
de winnende bloemenstand
BEVEREN. Op de jaarlijkse plantenruilbeurs op Hof ter Saksen werden naar goede gewoonte ook uitgekeken naar de plantenliefhebbers met de beste informatiestanden en daar hingen prijzen aan vast. De jaarlijkse plantenruilbeurs in Hof ter Saksen was immers voor iedereen met groene vingers de gelegenheid om eigen geteelde planten te ruilen of te verkopen.

Juryleden Werner Maes (schepen van Groenvoorziening), Gabriël Van Bortel (diensthoofd groenvoorziening Beveren) en Christa Maes (deskundige Hof ter Saksen) zagen elke stand en maakten hun beoordeling op basis van de duidelijkheid van de informatieverstrekking naar de beursbezoekers en de kwaliteit van de meegebrachte planten. Hierbij hielden ze rekening met de plantennaamgeving, de beschrijving van de teelttechniek, de mondelinge informatieverstrekking, de aantrekkelijkheid van de stand en het feit of er al dan niet foto’s van de planten in volle bloei aanwezig waren.

Volgende plantenliefhebbers kregen een geschenk:  
Ronny Stuer, Kallobaan 146, te Beveren neemt reeds meerdere jaren deel en won nu de eerste prijs. De planten waren goed geworteld en gingen goed weg. Ronny voorzag bij elke soort een duidelijke foto van de plant in bloei. Hij bracht o.a. verschillende Hosta’s mee en als houtig gewas een schitterend roze Hibiscus of septemberroos.

De heer en mevrouw Gerard Stals - Van de Velde, Burgemeester Camiel Lynlaan 23 te Zelzate zijn ook reeds jaren deelnemerr aan de ruilbeurs. Hun specialiteit is eenjarige bebloeming of de perkplanten. In het aanwezige assortiment o.a. bontbladige Pelargonium, Fuchsia ‘Walz Jubelteen’, weerbestendige Petunia, Plectranthus coleoides met het stevige en sterk geurende blad.

Tenslotte zaten ook de heer en mevrouw Francois Wagemans - Peeters, Bosbeek 39, te Beveren in de top 3. Ook zij zijn vaste deelnemers aan de ruilbeurs. Dit jaar viel hun plantenkraam op met mooi gewortelde en goed voorkomende planten, nette etiketten, correcte namen en enthousiaste informatieverstrekking. Veel verschillende vaste planten met o.a. ook Hosta, Helleborus en keukenkruiden zoals bonenkruid, zuring, bieslook en engelwortel. (r.d.)

Image
de winnende bloemenstand

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Afgelopen zondag, 5 mei, vond in Hof ter Saksen in Beveren een plantenruilbeurs plaats. Op de beurs konden geïnteresseerden eigen gekweekte planten te verkopen of te ruilen.  Bij de 29...

BEVEREN. Zondag vond in het domein Hof ter Saksen de plantenruilbeurs plaats. Een verslag met foto’s verduidelijkt beste de sfeer op dit gebeuren.  

BEVEREN.  Zondag, 7 mei, vond in Hof ter Saksen de 33ste plantenbeurs plaats. Iedereen met groene vingers kon er eigen gekweekte planten ruilen of verkopen. Ondanks het tegenvallende weer waren er...

BEVEREN. Afgelopen zondag, 1 mei, vond in Hof ter Saksen de jaarlijkse plantenruilbeurs plaats. De plantenbeurs is elk hét mekka voor plant- en bloemliefhebbers uit de ruime regio. Naast planten en...

De infostand van Robert Heyrman won de eerste prijs als beste standje op de plantenbeurs (foto: gem. Beveren)BEVEREN. Op zondag 3 mei werd Hof ter Saksen opgefleurd door de jaarlijkse plantenbeurs....