Zwijndrecht Zwomert

ZWIJNDRECHT. De gemeente heeft weer grote vooruitzichten voor de komende grote vakantie. Zwijndrecht Zwomert is een hit geworden voor de kinderen, kleuters en lagereschool, die nu al op school het Zwomerboekje hebben ontvangen.  Ze weten al wat juli en augustus gaan brengen. Kinderen die elders naar school gaan, en ook de tieners, vinden de boekjes online op dentrechter.be. Er zijn ook exemplaren te verkrijgen aan de vrijetijdsbalie en in de bibliotheek. Dus keus genoeg.


Tijdens de zomervakantie staan er opnieuw heel wat sportieve, stoere en toffe activiteiten voor tieners op het programma. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse watersportkampen, een dagje rafting, schermen, bmx-en, duiken, pretparken bezoeken, jong geweld enz. Het hele programma vindt men online op dentrechter.be. Wie zelf n,og een tof idee heeft mag dat ook melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor een aantal regionale activiteiten kun men nu reeds inschrijven. Dat zijn het Regionaal recreatietriatlonkamp ('99-'95) van maandag 19 t.e.m. vrijdag 23 juli (21 juli niet) voor 45 euro + 12,50 euro vervoer. En de  Regionale watersportkampenin  Hazewinkel ('00-'96) De Nekker ('96-'92) Meer info op zwijndrecht.be

inschrijven

Omdat je misschien niet meteen zo'n programmaboekje te pakken krijgt, geven we hier nog even de inschrijvingsdata voor de zomeractiviteiten: woensdag 9 juni en donderdag 10 juni : inschrijvingsdagen van 17.30 tot 19.30 u., met ieder zijn  nummertje.
Nadien (dus vanaf vrijdag 11 juni om 9 u.) kun men aan de vrijetijdsbalie zonder nummertje komen inschrijven. Men kant ook vanaf dat moment reserveren voor Kobbe en Kozze. Gebruik daarvoor het formulier in het e-loket op zwijndrecht.be.

Kobbe en Kozze zijn tijdens de vakantie open van 1 juli tot 9 juli en van 26 juli tot 31 augustus en gesloten van 12 tot 23 juli en op 1 september.
Speelplein 't Ravotterke is open van maandag 5 t.e.m vrijdag 23 juli en van maandag 9 t.e.m. donderdag 26 augustus.

Op 31 augustus is de laatste vakantiedag. Een dag die weer groots zal aanpakt worden. De buitenspeeldag heeft in april niet kunnen plaatsvinden wegens te slecht weer. Wel, alle voorbereidingen van die dag zijn niet voor niets geweest. Die laatste vakantiedag vergast men nu alle kinderen op een spetterende buitenspeeldag in het Vlietbos. Alle kinderen zullen elkaar eindelijk kunnen terugzien. Het speelt geen rol of ze nu van de sportkampen, de speelpleinwerking, Kobbe en Kozze of Grabbelpas zijn. (Rolf Duchamps)