Vrasense Wielervrienden nodigen weer uit voor een junioreskoers

VRASENE. Op de dag dat ze in Frankrijk de Nationale Feestdag vieren, vieren ze in Vrasene de jaarlijkse kermis. Op woensdag 14 juli wordt de wedstrijd voor juniores WBV georganiseerd en zoals het verleden steeds aantoonde, is dat een topper die de kermisjaarmarkt nog meer vreugde bezorgt.  Waren er vorig jaar nog vijf wedstrijden voor juniores op die woensdagnamiddag, dan staan er momenteel slechts twee ingevuld op de kalender.  Naast Vrasene zal er al zeker worden gekoerst in Hoegaarden in de provincie Brabant (een avondwedstrijd).  Aanvankelijk stond ook nog Sint-Eloois-Winkel in de provincie West-Vlaanderen op de kalender, maar die wedstrijd is in laatste instantie afgelast.  De kaarten liggen dus goed voor de Vrasense Wielervrienden die duidelijk van aanpakken weten.

Vorig jaar, bij de eerste vernieuwde editie van deze junioreskoers in Vrasene, kwamen 83 renners een rugnummer afhalen en ging de overwinning naar Niels Reynvoet en dit na een spetterend koersverloop.  Er stonden bij die editie juniores met naam en faam aan de start uit zowel binnen- als buitenland.   

De Wase wielerliefhebber stelde vorig jaar tot zijn genoegdoening vast dat er dan toch een koers onder de auspiciën van Wielerbond Vlaanderen werd verreden in Vrasene.  In het verleden was Vrasene steeds een wielergemeente bij uitstek.  Dat er plots geen wielerkoersen onder de vergunningen van Wielerbond Vlaanderen waren terug te vinden in de jaarkalender, kwam toen als een donderslag bij heldere hemel.  Het was voor een aantal mensen het sein om links en rechts wat navraag te doen.  Enkele wielervrienden uit Vrasene staken de hoofden bij elkaar in café ’t Sleutelhof in de Brugstraat.  Ze kwamen vrij snel tot het besluit dat ze een nieuw initiatief moesten opstarten. 

Image
Het pientere bestuur van de Vrasense Wielervrienden dat stijlvol naar buiten komt.

De initiatiefnemers wensten zeker met beide voeten op de grond te blijven en met één goed verzorgde wedstrijd uit de jeugdreeks opnieuw te starten en dat tijdens de jaarmarktdag.  Zo ook dit jaar.  Wat de toekomst brengt en of er meer wedstrijden komen, daar zijn ze momenteel nog niet uit.  Het CHW (Comité ter Heropleving van de Wielersport) uit Beveren zal opnieuw medewerking verlenen. 

De 52ste wielerwedstrijd van Vrasene wordt dus door ‘De Vrasense Wielervrienden’ georganiseerd.  Die hebben intussen een herkenbare uitrusting.  De bestuursleden zijn stichter Floribert Vermeiren, voorzitter Johny Vermeiren, koersdirecteur Rudy Verbuyst, penningmeester Luc Van de Vyvere, de bestuursleden William Van Domburg, Alfons Colman, Dirk Meersman en Erik Soetens, en voor de public relations zorgt Gerry Van Gasse.  

Wie een handje wil toesteken, mag zich zeker aanmelden bij één van hen of in café ’t Sleutelhof.  De nodige sponsorgelden werden reeds op de rekening gezet en het bestuur spreekt dank uit zoals PR Gerry Van Gasse zegt: "dank aan de mensen die ons met open armen hebben ontvangen en meteen beseften dat een kermis zonder koers toch dat tikkeltje charme mist dat broodnodig is." 

Deze wedstrijd voor juniores gaat door op woensdag 14 juli om 16 uur.  Er worden 15 ronden afgelegd voor een totale afstand van 96 km.  Start en aankomst aan café ’t Sleutelhof in de Brugstraat in Vrasene.  (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

VRASENE. Vanaf 13 juli wordt het 56ste wielerjaar van Vrasene georganiseerd door ‘De Vrasense Wielervrienden’. Het bestuur bestaat uit stichter Floribert Vermeiren, de bestuursleden Johny Vermeiren,...

VRASENE. De Vrasense Wielervrienden zijn zowat de redders van het wielerdorp geworden door, na het ter ziele gaan van de Smishoekvrienden, zelf het initiatief te nemen om op de woensdag van de...