Floereplein Klein-Sinaai blijft woonzone

STEKENE. Stekene huurt het oud station van Klein-Sinaai en de nabij gelegen speelterreinen nog tot 2013 van de NMBS-Holding. Daarna verkopen de spoorwegen de gronden. Sp.a Stekene wil voorkomen dat de speelterreinen worden volgebouwd en vroeg daarom op de gemeenteraad om de bestemming van de gronden te wijzigen en wat de mogelijke planschade zou kunnen zijn.

"De burgemeester antwoordde dat het College geen idee heeft wat de planschade in dit geval zou zijn, want dat dit altijd door een rechter wordt bepaald.", laat gemeenteraadslid Marc Fruytier weten. "De gemeente is ervan overtuigd dat goede onderhandelingen met de NMBS-Holding de beste slaagkansen biedt." Toch is Sp.a Stekene er niet helemaal gerust in. "Dat het speelplein nooit bebouwd zal worden wil het college niet zeggen, noch dat de jeugd de garantie krijgt om hier te kunnen blijven spelen op (midden)lange termijn. Ik blijf me inzetten om het speelplein te behouden als speelplein.", besluit Fruytier. (mb)

 

 

Lees ook:

STEKENE. De gemeente Stekene verlengt het huurcontract van het voormalig stationsgebouw in Klein-Sinaai. Het huidig contract loopt eind december af en de gemeente speelde met de idee om het gebouw...