Laureaten dag van de duif in Temse

TEMSE. Op zondag 5 december werden in de feestzaal van het gemeentehuis van Temse, de laureaten gehuldigd van het kampioenschap van Groot-Temse voor duivenliefhebbers 2004. Een 150 tal duivenliefhebbers zakten af naar het gemeentehuis. Jeroen Van Osselaer, woonachtig in de Grote Dweersstraat 13, kwam als jongste duivenliefhebber in het daglicht te staan. Hij behaalde de zilveren medaille op de vluchten die georganiseerd werden nav de kermisvluchten in Groot-Temse.

De motor achter gans dit gebeuren is schepen van sociale zaken, Hugo Maes, gewezen duivenliefhebber, maar waarbij het duivenliefhebbersvirus nog steeds in een ver gevorderd staduim hem te pakken heeft.


Hugo Maes beklemtoonde in zijn toespraak dat dit kampioenschap enig is in zijn soort, dat met dit kampioenschap ook duivenliefhebbers met een klein aantal duiven zich kunnen klasseren en dat dit speciaal ingericht is voor alle duivenliefhebbers die Temse rijk is. Hij betreurde wel het feit dat er zich in een verbond uit Temse, op deze hoogdag voor de duivensport ,ook een kampioenendag werd ingericht zodat het aantal aanwezigen op het gemeentehuis ten opzichte van vorig jaar met een twintigtal achteruit liep.