Inschrijving wachtlijst ouderenflats Sint-Rochus mogelijk

SINT-NIKLAAS. Het OCMW is gestart met het aanleggen van een wachtlijst voor de ouderenflats in het nieuwbouwproject Sint-Rochus in Klein Hulst. Eerst kregen personen die op de wachtlijst staan voor een ouderenwoning in Belsele, Sinaai en Nieuwkerken de keuze. Daarvan toonden er een tiental interesse.

Wie zich wil inschrijven op de wachtlijst moet minstens 65 jaar zijn, nog een zekere zelfredzaamheid hebben en in Sint-Niklaas wonen of gewoond hebben of kinderen hebben die in de stad wonen. Omdat het om sociale huurflats gaat, legt het OCMW ook inkomensgrenzen op.
De maandelijkse huurprijs is afhankelijk van het inkomen en bedraagt minimaal 200 en maximaal 550 euro. Maandelijks komt daar nog 31 euro bij voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen en de brandverzekering. De 12 flats zijn rolwagentoegankelijk en hebben 1 slaapkamer. De flats zijn goed geïsoleerd en energiezuinig door het groendak en het gebruik van regenwater in toiletten, wasmachines en buitenkranen.

Inschrijven kan bij thuiszorgcentrum ’t Punt in de Lamstraat 23. Wie zich inschrijft, brengt z'n identiteitskaart, een uittreksel uit het bevolkingsregister en het recentste aanslagbiljet van de personenbelasting mee. Thuiszorgcentrum 't Punt is elke werdag open van 8u30 tot 12 uur en van 13 uur tot 16u30. Het centrum is bereikbaar op het telefoonnummer 03/778 68 68 of via mail op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Op de oude schoolsite Sint-Rochus in het centrum van Sint-Niklaas verrijzen acht nieuwbouwwoningen, tien koopflats en twaalf ouderenflats. Interwaas heeft nu de prijzen bekend gemaakt....