Kort nieuws 08.12.2004

Nieuwtjes kriskras doorheen de regio. Ze komen uit Beveren, Burcht, Haasdonk, Kruibeke en Zwijndrecht

Algemene Vergadering Sportraad
KRUIBEKE. De Kruibeekse sportverenigingen komen samen in het OC De Brouwerij op maandag 13 december om de verplichte algemene vergadering van de sportraad te houden.
Vanaf 19.30u  begint een programma met het financieel verslag, jaarwerkingsverslag en  beleids -en sportpromotieplanning 2005. Saskia Bressinck spreekt als schepen van sport  en daarna wordt in werkgroepen gesproken over de specifieke problematiek  en initiatieven gevolgd door toelichting. (F)

 

IJspiste opent
BEVEREN. Voor de 3de keer wordt op de Grote Markt van Beveren de ijspiste ter beschikking gesteld van de bevolking. Ze is open tot en met zondag 9 januari 2005. Deze ijspisteperiode wordt ingeluid onder het motto "Gans anders". Ze wordt officieel geopend op zaterdag 18 december om 18.30 uur in chalet "Den Uitschuiver" die wordt uitgebaat door Horeca Markt, op de Grote Markt te Beveren. Er is dan een openingswoord en het lint wordt doorgeknipt. Daarna vindt een kunstschaats-demonstratie plaats door schaatsclub Antartica, waarna de ijspiste wordt opengesteld voor het publiek.(F)

 

Weghalen van bloemstukken
KRUIBEKE. Omdat de gemeentelijke overheid de begraafplaatsen zo mooi mogelijk wil houden, zullen de onderhoudsdiensten op maandag 13 december beginnen met het weghalen van bloemen en bloemstukken die geplaatst werden naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen. Info: Gemeentelijke technische dienst, O.L.Vrouwplein 18 te Kruibeke, tel. 03 740 02 36.

 

Wijklokaal Ter Locht

BURCHT. Aan het pleintje van de wijk Ter Locht staat een wijklolkaal dat door de bewoners intens wordt gebruikt. Het is eigendom van de Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij maar de gemeente heeft het nu overgenomen aan de hand van een gebruiksovereenkomst. Zo kan nu iedereen gebruik maken van dit lokaal waar vooral de senioren zich best thuis voelen. (F)

 

Betere voetpaden Ernest Claesstraat

ZWIJNDRECHT. In de Ernest Claesstraat, een doodlopende straat nabij de Pastoor Coplaan, hebben de boomwortels  het voetpad omhoog geduwd en op bepaalde plaatsen gezorgd voor barsten. Dat de bewoners daarover opmerkingen hadden, was logisch. De gemeente gaat er nu wat aan doen en de voetpaden herleggen. De bestaande bomen zullen gerooid worden, het voetpad zal worden opengebroken en op een zandbed en zandcementfundering worden nieuwe betonstraatstenen gelegd. De prijs die hierbij komt kijken bedraagt 41.823 euro. Voor de groenaanleg is een afzonderlijke opdracht voorzien en zal door een gespecialiseerde aannemer worden uitgevoed. De kostprijs voor het groen is 4.600 euro. (F)

 

Grotere berging in Sportzaal

HAASDONK. In de sportzaal Tassijns aan de Ropstraat te Haasdonk, is er onvoldoende berging en moet er een uitbreiding komen. De sportdienst stelde een bouwprogramma op en daarin staat dat deze uitbreiding wel 45.000 euro zal kosten. In de begroting is zelfs 50.000 euro voorzien.Omdat er een bouwvergunning moet  worden bekomen, is een architect nodig. Het lastenboek werd opgemaakt en de architect krijgt een ereloon van 4.050 euro. (F)

 

Boeken en meubelen voor bibliotheken
BEVEREN. Voor de aankoop van boeken voor de Gemeentelijke Bibliotheek in 2005, werd een uitgave geraamd op 100.200 euro. En voor het bibliotheekfiliaal te Haasdonk zijn er rekken nodig en een balie, in kallo een beliemeubel en in Melsele een boekenwagen. Het is een uitgave die wordt geraamd op 7.000 euro. (F)