Het originele kersttafereel van Rik Duym

KALLO. Wie langs de Melseledijk rijdt, in de richting van Kallo-centrum moet goed uitkijken om het kersttafereel van Rik Duym te bemerken. Maar wie zich vanuit Kallo in de richting van Melsele begeeft, kan des te meer genieten van de knappe kerstcreativiteit van de Kallonaar. Bijna de volledige zijgevel is ingenomen door het fris tafereel. Op een plaats van 1m20 breed en 7 meter lang heeft Rik zijn fantasie rond Kerstdag laten werken. Bezoekers zullen er echt van kunnen genieten.

Hoeveel jaren hij al voor een Kerstversiering zorgt weet hij niet precies, maar het moet toch al acht, negen jaar zijn. Hij vond zijn inspiratie in Spa waar hij de Kerststallen ging bezoeken. Daarna begon hij ook in Kallo, vrij eenvoudig met een grote kerststal en een ster. En nu heeft hij elk jaar wel een ander creatief idee. In de kerstbomen hangen oude cd's en die bewegen er met zilveren schittering in. Vorige keer waren het geschilderde colablikjes. Aan de muur zweven engelen en andere figuren die hij wel heeft laten maken maar de kerstmannen knutselde hij zelf in elkaar. Ze zitten nu op een slee maar bij vorige kerstperiodes, zaten ze ook al eens aan een toog  of aan een tafel.


Rik Duym, afkomstig uit Eksaarde, zit nu in de regio op de kerststallenroute. Soms stoppen ze met autobussen om zijn werk te bewonderen. Vooral 's avonds is het een onvergetelijk kleurrijk gebeuren. En om de gezelligheid ten top te drijven laat Rik er ook kerstmuziek bij horen. Twee dagen heeft hij aan dit tafereel gewerkt, maar 't is de moeite om eens naar Kallo te komen kijken en luisteren.(F)