Kunstenaar Wim Van Remortel zet tehuis Hof ter Welle verder 'Op weg'

BEVEREN. In het Tehuis Hof ter Welle, werd zondagvoormiddag het 2de deel van het Kunstdrieluik, dat verkocht wordt ten voordele van het Tehuis, aan de kopers en belangstellenden voorgesteld. Het digitaal kunstwerk van Wim Van Remortel  heette aanvankelijk "Samen op verkenning" maar de kunstenaar wijzigde de titel tot "Op Weg". Het stelt twee kinderen op een fiets voor, een beeld dat de kunstenaar haalde bij zijn twee fietsende kleinkinderen. Ze reden ergens naartoe voor hun plezier, ze gingen iets verkennen, ze rijden de wereld in.

Wim Van Remortel verwees ook naar zijn 1ste deel "In de mist", waarin de kinderen in een soort zoektocht zaten. Nu is er al hoop en het wordt blijer wat ook in het kunstwerk is te zien. Het is kleurrijker. Hij voorspelt al dat het 3de deel nog blijer zal zijn en hij wil dan kinderen in een vliegtuig zetten, die over de hele wereld vliegen. Het Kunstdrieluik stelt dus het kind centraal. En dat kan ook niet anders voor een vereniging waar het om kinderen gaat. Voorzitter Hilde Vlaeminck legde daar ook de nadruk op maar Hof ter Welle vzw is eveneens bezorgd over de ouders die naar  hen komen.


De voorzitter is van mening dat welzijnsorganisaties hun huis open moeten maken. Hof ter Welle is daar zeker mee bezig en heeft al tal van partners die meewerken zoals het gemeentebestuur en meerdere verenigingen. In die netwerkvorming behoren nu ook kunstenaars tot de partners. Vandaar dat het Kunstdrieluik een uniek project is. Een volgend project zal zich richten naar 'woordkunst'.


Voorzitter Vlaeminck zag in het nieuwe kunstwerk van Van Remortel, grote betekenis. Het heette wel eerst "Samen op verkenning" . En dat past bij de vzw, want die is alle dagen op verkenning. Verkennen kan lang duren. Hof ter Welle was vroeger bekend omdat er "weesjes" kwamen en die bleven er heel lang. Die tijd is voorbij en nu wordt getracht de kinderen er zo kort mogelijk te houden of maar zolang als het voor de ouders of het gezin noodzakelijk is. Samen verkennen doet Hof ter Welle ook via "De Triangel", een dagcentrum te Sint-Niklaas waar een 12-tal gezinnen -ouders en kinderen- naschools worden begeleid, omdat ze met ernstige opvoedingsmoeilijkheden zitten. Een derde "Samen op verkenning" ligt in de Beverse Koben Geertsstraat  waar het Gezinsproject Waasland is gevestigd  en waarbij aan thuisbegeleiding wordt gedaan zodat het gezin later de opvoedingstaak opnieuw aankan.
Maar bij dat alles zijn de financi? consequenties heel groot. Voorzitter Vlaeminck zei dat Hof ter Welle geen papieren vzw is maar een vereniging die , eigenlijk historisch, kan rekenen op veel mensen en verenigingen die zich inzetten voor het Tehuis Hof ter Welle. Het Kunstdrieluik is ook een manier om de financi? noden wat te verzachten. Wie het kunstwerk nog wil aankopen kan contact opnemen met VZW Dienstencentrum Hof ter Welle, tel.: 03.750.90.80 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (F)