Ibogem verdeelt nieuwe GFT-containers

MELSELE. Op 8 december is de eerste van de nieuwe GFT-containers geleverd in Beveren. Van 8 t.e.m. 22 december krijgen de inwoners van Beveren hun container thuis, van 10 t.e.m. 15 januari is Zwijndrecht aan de beurt en van 17 t.e.m. 21 januari worden de containers geleverd in Kruibeke.

De containers worden op de stoep afgezet, zo dicht mogelijk bij de voordeur van de woning. Op elke container is een adressticker bevestigd wat identificatie van de container mogelijk maakt. Er zullen ongeveer 1200 containers per dag worden geleverd.
Iedereen kreeg de kans een container te kiezen van 40, 120 of 240 liter. Meer dan 22 000 gezinnen of 70 % van het totale aantal gezinnen gaven hun keuze door aan IBOGEM. Hiervan koos 43,5 % voor een container van 40 l, 44 % koos voor een container van 120 l en 5,5 % koos voor de 240 l container. 7 % van de gezinnen die het kaartje terugstuurden, wensten geen container. De verhoudingen zijn gelijkaardig voor de drie IBOGEM gemeenten: Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht.
Op de voorzijde van de container is een grote Wel/Niet sticker aangebracht.  Deze sticker geeft aan wat al dan niet in de container mag gegooid worden. Vanaf februari 2005 schakelt IBOGEM over op de nieuwe containers voor de inzameling van Groente-, Fruit- en Tuinafval. (mb)