De Klokke viert 20 jaar gezinsvervangend tehuis en 10 jaar beschermd wonen

TEMSE. Tehuis De Klokke vierde afgelopen zaterdag 9 oktober een dubbel jubileum, nl. 20 jaar gezinsvervangend tehuis en 10 jaar beschermd wonen. Zo’n 150 genodigden vierde de twee jubilea in het oud gemeentehuis van Temse. Burgemeester Luc De Ryck betitelde de Wase Werkplaats, waaronder De Klokke valt, als een kroonjuweel in de industriezone TTS. Hij uitte grote waardering en bewondering voor De Klokke. De Ryck voegde er aan toe dat de gemeente wil starten beschermd wonen.

De Klokke is een gezinsvervangend tehuis voor 30 mensen met een licht of matig mentale beperking, bekwaam om te werken. Momenteel wonen er 18 mannen en 12 vrouwen, die deel uitmaken van de 660 werknemers van de Wase Werkplaats of één van de enclaves. Zo’n 70 mensen vonden in de voorbije 20 jaar gedurende lange of korte termijn een tweede thuis in De Klokke.
De dienst ‘beschermd wonen’ ondersteunt 9 mannen en 3 vrouwen via het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en 2 mannen dankzij de gemeente Beveren. Zestien mensen zetten in de loop der jaren de stap van het gezinsvervangend tehuis naar beschermd wonen. In De Klokke werken 7 mannen en 21 vrouwen, van wie 5 voltijds en 23 deeltijds. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Gezinsvervangend Tehuis van De Klokke gaat twaalf nieuwe flats bouwen op de Gerda-site in het centrum van Sint-Niklaas. In de flats zullen personen met een verstandelijke handicap een...

TEMSE. De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting (SNMH) en de dienst beschemd wonen van De Klokke willen personen met een verstandelijke beperking de kans geven op een betaalbare woning...