Gezinsbond danst in door gemeente gehuurde turnzaal

ZWIJNDRECHT. De Gezinsbond geeft met heel veel succes danslessen en verzorgt regelmatig een optreden. Oefenen doen ze in de turnzaal van de Gemeenschapsschool Het Laar. Deze zaal wordt door de gemeente gehuurd en ter beschikking gesteld van de Gezinsbond. De bond heeft nu het schepencollege laten weten dat de accommodatie er niet is zoals in de sporthal ook al moeten zijn eveneens 4 euro per uur betalen.

Dat is de prijs voor 1/3de van de sporthal. De Gezinsbond drong aan op een vermindering van hun huurgeld omdat ze in de turnzaal geen douche ter beschikking hebben en in de winter ook de verwarming is uitgeschakeld na de lessen. Er wordt op woensdag geoefend van 13 tot 19u en van 20 tot 22 u. In de turnzaal van Het Laar kunnen geen balsporten worden gedaan.


De VZW Sportcentrum besprak de situatie en besloot het huurgeld voor de turnzaal Het Laar op 3 euro te brengen. De gemeente echter zal aan de school de 4 euro moeten blijven betalen. De gemeente engageert zich om voor verenigingen die in lokaalnood zitten, een zaal te zoeken. Zo kan de gemeente ook steeds een beroep doen op een sportzaal van het leger in Kazerne Thoumsin in Burcht. Die zaal is niet zo groot maar kan gebruikt worden. De legerleiding te Burcht heeft zelfs het bevel gekregen van de hogere legerleiding om die accommodatie ter beschikking te stellen. Alleen, er horen strenge regels bij. De vereniging die er wil oefenen moet vooraf een lijst binnen brengen wie er komt trainen en de identiteitskaart moet worden voorgelegd. Het leger moet weten wie er binnen is!


Ook de turnzaal van de Sint-Paulusschool kan door de gemeente gehuurd worden. Dat kadert perfect in de vooropgezette driehoek gemeente -school - sport. Het Zwijndrechts gemeentebestuur wil op dat vlak helpen, bemiddelen en de zaal huren. Alleen voor prive lokalen, zoals bv. het gildenhuis, kan het niet. Er wordt ook uitgekeken dat de vereniging die op die manier wordt geholpen, er geen commerci? zaak van maakt.(F)