Vlaams Belang wil standpunt rond Jeugdhuis Djem duidelijk stellen

MELSELE/BEVEREN. Het gaat niet goed tussen het Vlaams Belang en de verantwoordelijken van Jeugdhuis Djem. De reden dient gezocht in de uitbreidingdwerken waar niet iedereen in dezelfde richting kijkt. Op de gemeenteraad van dinsdag 21 december  staat een punt op de dagrode waarbij aan Djem een renteloze lening wordt toegekend van 25.000 euro voor de verbouwing van het jeugdlokaal. Bruno Stevenheydens, fractieleider van Vlaams Belang, deelde reeds mee dat zijn fractie een standpunt zal innemen dat niet tegen de lening is gekant. Ook al meldt de webstek van Djem het tegendeel en hebben Djem-verantwoordelijken een modder- en leugencampagne gevoerd.

Nochtans verwacht Vlaams Belang voorafgaandelijk wel een initiatief van de gemeente naar de omwonenden, die tijdens de zomer via een open brief hun grieven i.v.m. geluidsoverlast en andere problemen kenbaar hebben gemaakt. Stevenheyens zegt dat het gemeentebestuur nalatig is geweest en vier maanden heeft laten voorbijgaan zonder er op een constructieve manier op te reageren. De Vlaams-Belangfractie wil dat de gemeenteraadsleden eerst via een commissie, over de geluidsoverlast- en fuifproblematiek worden ge?nformeerd en dat er met de omwonenden ?n met het bestuur van het jeugdhuis, gezamenlijk naar een goede oplossing wordt gezocht. Er wordt op gewezen dat er mits een goede overeenkomst omtrent het aantal evenementen en de fuifproblematiek, er voor Vlaams Belang geen reden is om zich tegen de toekenning van deze renteloze lening te verzetten.
 Toch betreurt de fractie het ten zeerste, dat enkele verantwoordelijken bij Djem, via de webstek van het jeugdhuis, leugens over de standpunten verspreiden. Bruno Stevenheydens verwees naar de Bombardon, het gazetje uit Melsele dat volgens hem, wordt samengesteld door leden van Djem en Groen!, waarin een naamloos artikel stond vol leugens over zijn partij.
Stevenheydens kondigde aan dat de redactie van Bombardon, waaronder Groen!-gemeenteraadslid Sidon De Coninck, zich begin volgende week aan een recht van antwoord mag verwachten. Waarmee het Vlaams Belang, aan zowel de leden van Groen! als Djem zal vragen om te stoppen met hun moddercampagne en om met Vlaams Belang -mandatarissen voortaan, op een volwassen manier te discussi?ren.
Ook al tilt men bij Vlaams belang zwaar aan uitlatingen als "rotte vis" en "volbloed racisten" zwaar, fractieleider Stevenheydens zei dat de aanvraag van het jeugdhuis voor de lening, op een neutrale manier zal beoordeeld worden. (F)