Koninklijke Wase Kunstkring heeft nieuwe voorzitter

SINT-NIKLAAS. Na vijftien jaar heeft Etienne De Hauwere de fakkels als voorzitter van de Koninklijke Wase Kunstkring (KWK) doorgegeven aan Thierry Van Eeckhoudt. Van Eeckhoudt werd op 18 oktober door het bestuur verkozen, waarin voormalig De Hauwere blijft zetelen. Jan Van Raemdonck is bijkomende vertegenwoordiger van de artiesten tijdens de bestuursvergaderingen.

De Koninklijke Wase Kunstkring is gesticht in 1921 en bereidt zich stilaan voor op z'n eeuwfeest. Dat zal nu gebeuren met Thierry Van Eeckhoudt aan het roer. Hij nam op 18 oktober de fakkel over van Etienne De Hauwere die de vereniging anderhalf decennium heeft geleid. Van Eeckhoudt woont in Sint-Amands aan de Schelde maar is Sint-Niklazenaar van geboorte. Hij zetelt al twee jaar in het bestuur van de vereniging.

Jan Van Raemdonck treedt toe tot de groep vertegenwoordigers van de kunstenaars op de bestuursvergaderingen. Het beleid van het bestuur, dat bestaat uit niet-kunstenaars, is erop gericht om zoveel mogelijk uitstraling aan de actieve leden-kunstenaars en hun activiteiten te geven. De bestuursbeslissingen worden daarom steeds afgetoetst bij de kunstenaars zelf, via hun groep vertegenwoordigers. Met Jan Van Raemdonck wordt deze groep uitgebreid tot zes leden.

Het vernieuwde bestuur wil zich nu bezinnen over een toekomstvisie met het oog op het honderdjarig bestaan. (mb)

link: wasekunstkring.centerall.com

 

 

Lees ook:

TEMSE. Acht kunstenaars van de Koninklijke Wase Kunstkring stellen nog tot 28 augustus werken tentoon in de Dacca lof rond het thema 'Metaforen'. Een metafoor is een brug tussen een realistische...