Groen!-klimaattoer houdt halt aan het Kerkplein

ZWIJNDRECHT. Aan de vooravond van de VN-klimaatconferentie in Cancùn breekt Groen! een lans voor een ambitieuzer klimaatbeleid op alle beleidsniveaus. Groen!-kamerlid Kristof Calvo zal deelnemen aan de top in Mexico. Op markten en pleinen, aan stations en bij studenten vraagt Calvo meer aandacht voor het klimaat. Donderdag 25 november houdt de mobiel ook halt in Zwijndrecht. Ook in deze gemeente is Groen! actief bezig met klimaatbeleid. In die mate dat Zwijndrecht geselecteerd werd voor het klimaatmagazine als één van de 10 voorbeelden van goed lokaal klimaatbeleid.

Zo koopt de gemeente lokale windenergie aan voor haar gebouwen en haar openbare verlichting. Dit betekent heel wat volgens burgemeester Willy Minnebo. "Groen! is in Zwijndrecht een vaste waarde. De inwoners steunen de groene keuzes van het bestuur",  zo stelt de Groen!-burgemeester.

Kristof Calvo doet de promotie in een klimaattoer met een groene mobiel. Groen! heeft een klimaatmagazine met de groene prioriteiten voor Cancùn, het groene klimaatplan en de klimaatrealisaties van Groen! op het lokale niveau. Voor Groen! is het klimaat overal. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.

Ook in Zwijndrecht krijgen voorbijgangers de kans zich kandidaat te stellen voor  de vacature van klimaatminister mèt ambitie. Op de actie zal federaal parlementslid Kristof Calvo dus aanwezig zijn. Daarnaast zijn ook burgemeester Willy Minnebo en schepen Kris Herremans op post. Zij zullen samen met de Groen!-leden de passanten actief aanspreken omtrent het klimaat en hen oproepen zich kandidaat te stellen voor de ministerfunctie.

De Klimaatmobiel houdt halt om 11 uur aan het Kerkplein, ter hoogte van de halte van tramlijn 3.(Rolf Duchamps)