Nieuwe Beverse straatnamen

GROOt-BEVEREN. De gemeenteraad heeft nieuwe straatnamen goedgekeurd in Beveren, Kieldrecht en Vrasene. In Beveren gaan ze werk maken van een nieuwe verkaveling voor een 50 woningen in het binnengebied tussen de Bijlstraat -Onze-Lieve-Vrouwstraat en P. Steenssensstraat. Het is de verkaveling waar ook op de Bijl, de grond bij aansluit waarop eertijds de woonwagen stond van gezin Pfaff. Er moet daar nu een nieuwe straat komen en die zal "Maalderij" heten. In de Gemeentelijke Culturele Raad hadden ze  wel andere idee?n met "Kleine Meulen", "Kleine Molen" en "Mulderstraat". Er was daar vroeger een toponiem  "Meulen- Wijkske" naar een vroegere molen. Het college ging daar niet op in omdat Groot-Beveren al 9 straten heeft waarin de "Molen' draait: Molenhof in Beveren, Molenstraat in Kieldrecht, Bergmolenstraat, Bergmolenwegel en Beekmolenstraat in Melsele, Molenweg in Kallo, Scheldemolenstraat in Doel, Watermolendijk in Verrebroek en de Windmolenstraat in Vrasene. Daarom werd geopteerd voor de naam "Maalderij", die zeker ook verwijst naar een historische activiteit ter plaatse.
Nabij de Kreek in Kieldrecht wordt een verkaveling met 21 bouwpercelen uitgewerkt op een ingesloten weiland. Er komt een ontsluiting langs de Kreek. De Gemeentelijk Culturele raad had voor de nieuwe straatnaam voorgesteld om ze 'Reigersnest" te noemen en keek daarbij naar de veilige woonplaats die heel wat mensen er zullen krijgen nabij het natuurgebied. Het schepencollege vond inderdaad best dat op streekeigen vogels kon beroep gedaan worden voor de naamgeving. Maar ze gaven de voorkeur aan 'Ganzendries' en dus geen Reigersnest.
Ook Vrasene heeft er een nieuwe straatnaam bij met de 'Hoge Watergangweg'. Dat is de naam voor de nieuwe parallelweg die naast de Expressweg loopt van aan het Polderhuis aan de viaduct, tot aan de Turkeyenstraat te Sint-Gillis-Waas. De naam wordt ook in die gemeente aangenomen. De Hoge Watergang is een waterloop die in beide gemeenten stroomt. De naamgeving kwam er na overleg tussen de culturele raden van Beveren en Sint-Gillis, bijgestaan door de Heemkundige Kringen. (F)