"de meesten voelen zich goed in onze gemeente!"

ZWIJNDRECHT In zijn jaarbeschouwing rond het voorbije 2010,  in de gemeenteraad, had burgemeester Willy Minnebo respect voor partijen die andere standpunten innemen  en andere ideeën hebben rond hoe een maatschappij moet georganiseerd worden.  Maar dat betekent niet dat de gemeenteraad van Zwijndrecht, volgens hem met zijn jarenlange ervaring want hij is aan zijn veertigste jaar bezig van ononderbroken werk in de politiek, altijd op een vrij serene manier verlopen zijn. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die in het verleden hard zijn geuit maar toch bleef er een goede verstandhouding tussen allen.

"En dat is belangrijk", aldus Willy, "Want we hebben met zijn allen een mandaat gekregen van de burger om op een gedegen manier een lijn uit te tekenen waar de gemeente beter van kan worden. En ik denk in deze moeilijke economisch moeilijke tijden dat we er toch nog in gelukken een grote waarde te geven waarbij de mensen zich thuis voelen in deze gemeente."
Een gemeente die het volgens hem niet gemakkelijk heeft en dan daarbij bedoelde hij het niet financieel maar wel over de ligging van de gemeente op een plaats waar de levenskwaliteiten zwaar onder vuur komen te liggen, niet alleen op gebied van mobiliteit maar ook op gebied van milieu, van vervuiling en zulke zaken. "Maar ik denk dat de meesten zich toch nog altijd goed voelen om in deze gemeente te verblijven en er een gezin te stichten en hun familie hier te koesteren."

Hij richtte zich naar de schepenen en de raadsleden om zich te blijven inzetten voor de gemeente om dan in 2012 te zien wat er zal gebeuren. Nog twee jaar is dat en dan komen de nieuwe verkiezingen er aan. De burger zal dan moeten uitmaken of het beleid goed was. Minnebo dankte iedereen voor de inzet en de inspanning die werden geleverd en zullen geleverd worden naar de toekomst toe.

groene brief

In de ganse gemeente werd aan alle gezinnen ook een persoonlijke groene brief van de burgemeester bezorgd en dat dan namens Groen! Gewoonlijk richt Willy Minnebo zich tot de bevolking via het maandelijks gemeentelijk informatieblad maar nu wilde hij de mensen aanspreken als burgers die interesse betonen in de gemeentelijke politiek.
Hij legde er een klemtoon op dat zijn partij Groen! de voorbije zestien jaar in Zwijndrecht grotendeels het beleid had bepaald.  Hij noemde niet alle verwezenlijking maar haalde er wel de voornaamste bij. Dingen die ze in de regio vaak benijden. Er is daar o.a. tram 3 met zo goed als gratis abonnementen, de kinderopvang van Kobbe en Kozze, het aanplanten van een speelbos, de speelpleinwerking, een ruime spoorinfrastructuur, de vele kunstwerken in straten en op pleinen en tenslotte, waar Zwijndrecht overal is voor bekend: een 1 % personenbelasting.

Tenslotte doet Willy Minnebo ook een oproep om inwoners van alle leeftijden naar Groen! te trekken. Wie zich aangesproken voelt om op lokaal niveau mee te werken aan een ecologisch beleid , duurzame economie in een sociaal rechtvaardige wereld, kan zich melden op het secretariaat  bij Ferry Van Dijck ofwel een bezoek brengen aan de nieuwjaarsreceptie die op vrijdag 21 januari om 20 uur in ’t Fakkeltje in Burcht plaatsvindt. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Voormalig burgemeester Willy Minnebo is zondag verkozen tot de Grootste 2070’er.  Die verkiezing werd gehouden ter gelegenheid van Erfgoeddag 2018 dat ‘kiezen’ als thema had. Minnebo...

ZWIJNDRECHT. Vannacht is de Zwijndrechtse burgemeester Willy Minnebo overleden. Minnebo (Groen!) was 17 jaar burgemeester van Zwijndrecht en zou bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst...

ZWIJNDRECHT. In het Vredespark vond de nieuwjaarsdrink plaats aangeboden door het gemeentebestuur. De bevolking is er massaal op afgekomen en daarmee werd bewezen dat het een enorm fijn initiatief...