Vlinders & Co richt "Green Engine Club" op voor nieuw theater

BEVEREN/RUPELMONDE. Eind oktober werd mede door Voorzitter Rudy Van Driessche en technisch directeur Ronny Aelbrecht van Vlinders & Co de GEC of "GREEN ENGINE CLUB" opgericht. Dat heeft te maken met het uitbouwen van een eigen theater te Rupelmonde op de gronden van de vroegere CNR scheepswerf. Vlinders  & Co wil er naar streven om er hoofdzakelijk gebruik te maken van alternatieve energie. Misschien komt daar wel het grootste zonnedak van Europa voor  energie die komt van de wind, methaangas, waterstof , natuurlijke zuivering van afval. De GEC zal dienen om al deze zaken te ondersteunen. Ze kunnen daarbij rekenen op Olaf die ingenieuze invallen heeft. Zo zijn ze nu aan het uitdokteren hoe de problemen bij het draaien van een motor op plantaardige frituur olie praktisch kunnen opgelost worden.
En uitvinder Olaf heeft al resultaat: een auto van Uniwerf rijdt al ruim vier maanden en al 6000 km enkel en alleen op gebruikte plantaardige frituur olie. Soms gebeurt het wel dat een voetganger zich afvraagt, wie is er nu in de winter aan het barbecuen is?
Eind januari wordt door Vlinders & Co het nieuws van de GEC en de auto wereldwijd gemaakt in de media. Maar wij hebben nu alvast een wereldprimeur.
Directeur Ronny Aelbrecht doet in zijn berichtenblad al een oproep om gebruikte plantaardige frituurolie bij te houden. Ze zullen ze zelf komen ophalen maar ze moet wel in een propere fles of vat worden gedaan en het moet volledig plantaardige olie zijn en dat wil zeggen dat ze volledig vloeibaar blijft na afkoeling. Wie er te beschikking heeft kan bellen naar 0476. 33 84 03
In Rupelmonde is het BPA, waar het theater moet komen, nu definitief goedgekeurd maar bij Vlinders zijn ze nu wel al te weten gekomen hoe in dit land ontelbaar veel mogelijkheden zijn om een dossier te vertragen, tegen te houden, te molesteren. Maar dat is nu verwerkt en de beroemde poppenspelers gaan er van uit dat ze "in maart beginnen metsen". (F)