Wouter van Bellingen eregast in Bad Bellingen

SINT-NIKLAAS/BELLINGEN (DUI). Elk jaar nodigt de Duitse stad Bad Bellingen iemand uit die 'iets' met de naam of plaats Bellingen te maken heeft. Op de nieuwjaarsreceptie van dit jaar was de Sint-Niklase schepen voor jeugd, internationale samenwerking en burgerzaken Wouter Van Bellingen te gast. Samen met tolk Marcel Theijs werd hij door burgemeester Dr. Hofmann als eregast ontvangen.

Net zoals hij in de Wase hoofdplaats de eerste zwarte schepen is, was hij de eerste zwarte eregast in Bad Bellingen. Van Bellingen werd even wereldberoemd nadat hij op de Sint-Niklase Grote Markt 626 paren trouwde nadat eerder drie andere koppels weigerden door hem gehuwd te worden omwille van z'n donkere huidskleur. En dat is het stadsbestuur van Bad Bellingen nog niet vergeten. Het thema van de avond was integratie van nieuwe burgers. Burgemeester Dr. Hoffman eerder Wouter Van Bellingen voor zijn verdienste inzake integratie. Van Bellingen zelf vertelde over meerdere families en plaatsen die de naam Bellingen dragen. Naast Bellingen in Australië kende hij Bellingen in het Westerwald.

Zaterdag bezocht Wouter van Bellingen met zijn vrouw en kinderen de Balinea Thermen. "De thermen hebben echt deugd gedaan en de kinderen hadden veel plezier.", klonk het. Na een tocht door de stad, waar Van Bellingen een campingplaats met 5 sterren bezocht, trok het gezelschap naar de Hochblauen (1100 m) in het Zwarte Woud. "Het landschap, eten, de wijn en het weer zijn echt fantastisch hier. Ik kom beslist nog terug", beloofde Wouter Van Bellingen aan z'n Duitse collega's. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. "Sint-Niklaas is geen blinde maar een zwarte vlek op vlak van jeugdtoerisme waar jongeren op een veilige manier kunnen overnachten." Met deze uitspraak kondigde schepen van jeugd...

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase schepen Wouter Van Bellingen krijgt morgenavond zijn herexamen 'chachacha'. Van Bellingen zette in het televisieprogramma ‘Sterren op de dansvloer’ een mooi parcours...