Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs

BEVEREN/ KRUIBEKE. De naamgeving "Deeltijds Kunstonderwijs", spreekt velen niet aan maar wanneer muziekschool, tekenschool en verder muziekacademie en tekenacademie aan bod komt, dan weet iedereen waarover het gaat. Het Deeltijds Kunstonderwijs of DKO, bezorgd toch 150.000 jongeren vanaf 6 jaar ?n volwassenen een opleiding in hun vrije tijd. Alle leeftijdscategorie?n zijn er welkom. Op zaterdag 29 januari komt er een "Dag van DKO". De academies en gemeentebesturen van Beveren en Kruibeke zitten samen in een evenement met de afdelingen van Hemiksem, Schelle, Boom, Willebroek en Niel. Samen zijn ze goed voor meer dan 2000 leerlingen. Het thema dit jaar is "vervoering", en dit in de letterlijke en muzische betekenis van het woord. Op alles wat personen vervoert en in vervoering brengt wordt getoeterd, gezongen, toneel gespeeld enz..
Ze gaan met zijn allen een groot evenement uitwerken waarbij alle academies voor muziek, woord, dans en beeldende kunsten gezamenlijk naar buiten komen.
Om 14u is er een plechtige opening in de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Niet minder dan 250 kinderen zingen er de Dag van het DKO in.
Om 14.30u vangt de "Koudeneuzen fietstocht en wandeling", aan. Op die tocht zijn er op 3 plaatsen, Bodega Hemiksem, Tolhuis Veer Schelle en Callebeek Bazel, prachtige leerlingenconcerten.
Om 14.30u wordt ook muzikaal de buslijn Boom-Hemiksem in de 2 richtingen bezet met "busconcertjes" door de eigen muzikanten en acteurs. Tegelijkertijd zal iedereen die het veer Hemiksem-Bazel neemt ook kunnen genieten van concerten. Als kers op de taart wordt een grootse slotmanifestatie voorzien in Bazel. Het pittoreske dorpscentrum van Bazel wordt vanaf 18u bezet door de leerlingen van de  verschillende academies. Twee concerten tegelijkertijd, zowel in de kerk als in het kasteel Wissekerke met orkesten en zangers. Daarna is er nog van een jazz concertje op het Bazelse plein, dat sfeervol zal verlicht zijn. (F)