Propere fietspaden in Beveren

BEVEREN. Met nieuwe fietsverbindingen en een netwerk van trage wegen levert de gemeente Beveren de jongste jaren inspanningen om een fietsvriendelijke gemeente te worden. Om die fietspaden ook proper te houden heeft de gemeente een onderhoudsprogramma opgesteld, dat vastlegt dat elk fietspad in de gemeente minstens twee keer per jaar - in april en september - een grondige poetsbeurt krijgt.Fietspaden die snel vuil worden, zullen extra poetsbeurten krijgen. Met meer dan 50 kilometer fietspaden belooft dat een flinke klus te worden. 

Om het werk enigszins te vergemakkelijken heeft de gemeente haar oude veegwagen na 21 jaar vervangen door een nieuw exemplaar. De nieuwe veegwagen zal ingezet worden om fietspaden, pleinen en straat schoon te maken. Hij kan tot 6,5 m³ of 6 ton vuil ‘opzuigen’. Jaarlijks wordt zo bijna 390 ton vuil opgehaald, goed voor 15 000 euro. De nieuwe veegwagen kostte 250 000 euro. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. De gemeente Beveren heeft de elektrische bakfiets, waarmee de straten werden geveegd, vervangen door een nieuwe veegwagen. Samen met de bakfiet verdwijnt een vertrouwd dorpsgezicht, want...