Nieuwbouw Speelplein Bartje weldra klaar

BEVEREN. Het is een prachtig gebouw geworden voor Speelplein Bartje in de Floralaan aan de gaverlandwijk. Er was afgesproken dat op 1 februari de vzw BOKS en het Speelplein het gebouw zouden kunnen betrekken maar dat is niet gebeurd. De oplevering was al voor december beloofd maar dat werd niet gehaald. Nu er problemen waren met het aansluiten van de nutsvoorzieningen, werd alles nog wat uitgesteld.  Sabine Lauwers, de first lady van Speelpleinwerking Bartje, kreeg van de gemeente geen precieze datum wanneer alles zal afgewerkt zijn. Zij zelf verwacht dat 1 april de datum wordt dat Bartje er zal binnen kunnen. In het beste geval zelfs iets vroeger, misschien half maart.
Vanuit de Speelpleinwerking werd ook al maanden aangedrongen om te bepalen wanneer de offici? inhuldiging zal kunnen plaatsvinden. Maar vanuit de gemeente wordt geen antwoord gegeven.
Als het van Sabine Lauwers afhangt, zou de offici? inhuldiging samen met de  opendeurdag op 22 mei, tijdens de Sint-Jansfeesten, worden georganiseerd. Verondersteld wordt ook dat schepen Van de Vijver misschien wil wachten tot hij burgemeester is, al kunnen er ook wel andere redenen zijn waarvan ze bij Speelplein Bartje niet op de hoogte zijn. Nochtans zijn de schepen en de jeugddienst, op de hoogte van de opendeurdag.
Het zou op zijn minst merkwaardig zijn moest de offici? opening n?e opendeur van 22 mei zijn. Toch wacht Bartje, en Sabine in het bijzonder, op gemeentelijk initiatief. De opendeur kreeg reeds een planning. In de voormiddag wordt alles in besloten kring gehouden en in de namiddag voor het grote publiek. Er zal een verteltheater komen en er zal een kennismakingsparcours door het lokaal uitgestippeld worden, gekoppeld aan de nodige animatie.(F)