'Ronde van Vlaanderen' brengt Gouverneur naar Beveren

GROOT-BEVEREN. Vrijdag 11 februari start gouverneur Andr? Denys zijn 'Ronde van Vlaanderen' met een werkbezoek aan Beveren. Het is de eerste gemeente die hij samen met de bestendige deputatie bezoekt. Het is de bedoeling om de komende drie jaar de 65 gemeenten van Oost-Vlaanderen te bezoeken. Op die manier wil hij vernemen wat er leeft bij de gemeentebesturen en de ocmw's. Deze werkbezoeken moeten resulteren in een 'Witboek' met aanbevelingen aan de verschillende overheden zowel op het provinciale, Vlaamse en federale niveau.
Het doel van de werkbezoeken aan de gemeenten is te detecteren welke hinderpalen en obstakels een effici?nt lokaal beleid in de weg staan. Aldus wil het provinciebestuur Oost-Vlaanderen het partnerschap met zijn gemeenten invullen. Het programma van het werkbezoek werd bepaald door een combinatie van vragen en items aangebracht door de gemeente enerzijds en door het provinciebestuur anderzijds.
Het werkbezoek aan Beveren op vrijdag 11 februari loopt van 9 tot 12u in kasteel Cortewalle. Na afloop zal aan de pers toelichting worden gegeven over de resultaten van het werkbezoek. (F)