Dag van de Jeugdbeweging

HAMME/BEVEREN. Morgen, vrijdag 21 oktober, is Dag van de jeugdbeweging. Jeugdbewegingen als Scouts en Gidsen Vlaanderen, JNM, FOS Open Scouting, KLJ, Jeugd Rode Kruis, KSJ-KSA-VKSJ, Chiro en Wel Jong Niet Hetero sporen hun leden om hun uniform aan te trekken en daarmee naar school of werk te trekken. Het thema is dit jaar 'Armoede is een onrecht, maak er een spel van!'. In Hamme werken  Jeugdhuis ’t Klokhuis en de Jeugdraad van Hamme samen om de verschillende vormen van uitsluiting voor mensen in armoede ervaren aan te kaarten. In Beveren staan er hot dogs op het menu.

De Jeugdraad serveert morgenvroeg tussen 7 uur en 8.30 uur een gratis ontbijt met spek met eieren en warme chocomelk aan jongeren die in uniform van hun jeugdbeweging naar de markt komen. Die jongeren kunnen 's middags tussen 12 uur en 13.30 uur in Jeugdhuis ’t Klokhuis soep kopen aan 1 euro. Om 16 uur ligt in het jeugdhuis een gratis vieruurtje klaar.

Kinderen die in uniform van hun jeugdbeweging naar één van de lagere scholen in Hamme gaan, krijgen hun vieruurtje op school. Hamme sluit de Dag van de Jeugdbeweging af met de 'Nacht van de Jeugdbeweging' in Jeugdhuis ’t Klokhuis. Jongeren in uniform mogen gratis binnen.

In Beveren deelt de jeugdraad tussen 12 en 13 uur gratis hotdogs uit in jeugdcentrum Togenblik voor wie zich aanmeldt in uniform van de jeugdbeweging.

In Sint-Niklaas zet de vzw Bison (Bewegingen In Samenspraak Ondersteunen) z'n schouders onder de Dag van de jeugdbeweging, samen met Stedelijke Jeugddienst, scoutscafe Karree, jeugdhuis Den Egelantier en Oxfam. Ook hier telt: wie in uniform de straat op gaat, kan wat lekkers krijgen. Tussen 7 uur en 8.30 uur krijgen jongeren in uniform op de Grote Markt boterkoeken en fair trade chocomelk en van 16 tot 18 uur pannenkoeken op het Sint-Nicolaasplein. De limonadefuif van 19 tot 21 uur in Den Eglantier sluit de Dag van de jeugdbeweging af. (mb)

 

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Net als vorig jaar is de KSA als beste jeugdbeweging uit een opdrachtenweek om de wisselbeker gekomen. Naar aanleiding van de 'Dag van de Jeugdbeweging' had de jeugdraad afgelopen week...