Speelvogels brengen 'Belle en het beest'

MOERBEKE. Kinderatelier De Speelvogels brengt al enkele jaren bekende musicals met een eigen, Moerbeeks tintje. Voor het vijfde seizoen koos het kinderatelier voor de musical 'Belle en het Beest'.  Om de rollen in te vullen, organiseerde het kinderatelier basislessen en een auditie. 'Belle en het Beest' gaat op 5 mei 2012 in première.

Door het succes van de voorbije jaar kan kinderatelier De Speelvogels op heel wat belangstellingén vrijwilligers rekenen. Op 14 september schreven 40 kinderen zich in, in de hoop op een rol in de nieuwe productie. Na een reeks basislessen legden de jonge acteur en actrices in spe op 19 oktober een auditie af. De vijfkoppige jury besloot om alle kinderen een rol te geven. Op 24 oktober werd de rolverdeling én het nieuwe logo bekend gemaakt. De hoofdrollen, Belle en het Beest, worden respectievelijk gespeeld door Julie D'heer en Quincy Vinckier.

Net zoals met de voorgaande edities zet regisseur Seppe Celie een eigen bewerkte versie van een bekende musical op de planken. Zijn bewerking van 'Belle en het Beest' gaat op 5 mei in premiere in de turnzaal van De Vlinderdreef. Er zijn voorstellingen op 5 en 6 mei 2012.  (mb)