"We had an amazing time in the polders of Kruibeke"

KRUIBEKE. Vorig weekend kregen De Polders van Kruibeke de eerste buitenlandse toeristen op bezoek. Zij kregen een voorproefje van de toeristische attracties van de Polders en omgeving: een diner in een Bazels restaurant, overnachting in een bed & breakfast en een bezoek aan de expo. Projectingenieur Stefaan Nollet van Waterwegen en Zeekanaal NV gidste de enthousiaste toeristen door het toekomstig getijdennatuurgebied gevolgd door een rondje vogelspotten in het weidevogelgebied. De boottocht met streekschip Anne-De Zaatman vormde het sluitstuk van een schitterend weekend voor Lisa en Marc Howard uit Groot-Brittannië: "We had an amazing time!"

De Polders van Kruibeke veranderen stilaan in een natuurpark met Europese allures. De Vlaamse overheid sloeg de handen in elkaar met de Nederlandse Biesbosch en de Engelse Broads in het Europese project  STEP (Sustainable Tourism in Estuary Parks), dat duurzaam toerisme nastreeft. Met een online-kwis was een weekendje naar één van de drie getijdennatuurgebieden te winnen. Lisa en Marc wonnen de trip naar De Polders van Kruibeke. "We hebben ongelooflijk genoten van ons bezoek. Je ziet nu al hoe mooi de Polders van Kruibeke straks zullen zijn. Tijdens de wandeling ontdekten we stukjes waar je enkel vogels en kikkers hoorde. Fantastisch dat zoiets nog kan, zo dicht bij een wereldstad als Antwerpen.", vertelde de Britse Lisa.

Projectingenieur Stefaan Nollet van Waterwegen en Zeekanaal NV schat dat de Kruibeekse polders tot 3.600 bezoekers per weekend kunnen trekken. Wie de toerist wil uithangen in De Polders van Kruibeke moet nog even geduld uitoefenen. Door de vele werken, is de polder nog tot minstens 2013 verboden terrein. Wel zijn er al maandelijks begeleide wandelingen in het gebied. De eerstvolgende wandelin is op zondag 3 juni. (mb)

info: step-projects.eu, gogkbr.be

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. De Barbiergidsen hebben een nieuw logo. De gidsen begeleiden wandelingen in de Barbierpolder, zoals de polders van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde tegenwoordig worden genoemd. In het gebied...