Vlieggekte in Temse: boek '100 jaar Internationale Vliegweek Temse 1912-2012'

TEMSE. Scheldegemeente Temse is helemaal in de ban van de herdenking van de historische vliegweek uit 1912. Naast een uitgebreide viering, aangepaste menu's in de plaatselijke horeca en tentoonstellingen komt er binnenkort ook het boek '100 jaar Internationale Vliegweek Temse 1912-2012' van Frank De Cuyper en Didier Van Riel. Het wordt officieel voorgesteld op vrijdag 7 september maar geïnteresseerden kunnen nu reeds voorintekenen. 

Auteurs Frank De Cuyper en Didier Van Riel speelden al langer met de gedachte om over de vliegweek een boek te schrijven. Naast een eigen, uitgebreide collectie met unieke stukken deed het duo ruim drie jaar research in tal van archieven. Het resultaat is een 350 pagina's tellend boek met ruim 160 afbeeldingen, waarvan er een 20-tal nooit eerder werden gepubliceerd. 

Beide auteurs schrijven over de vliegtuig vanuit het eigen standpunt. Frank De Cuyper behandelt in zijn deel de pioniersluchtvaart en de vliegweek vanuit geschiedkundige hoek en bespreekt de deelnemende vliegtuigen en hun piloten tot in detail. Didier Van Riel beschrijft de technische ontwikkeling van het watervliegtuig en neemt de lezer mee voor een uiteenzetting van de werking van een (water)vliegtuig.

Het boek wordt in beperkte oplage uitgegeven en zal 35 euro kosten. Het is vanaf zaterdag 8 september verkrijgbaar in het gemeentemuseum van Temse, het Toeristisch infokantoor en via bestelling op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorintekenen kan tot 20 augustus door 30 euro over te maken op rekeningnummer BE81 7370 3627 6124 op naam van Gemeentemuseum-Vliegweek (Bic: KREDBEBB). (mb)