Dansstudio Jazz & Joy staat op straat

ZWIJNDRECHT. Dansstudio Jazz & Joy moet opkrassen uit de raadzaal van het oude gemeentehuis, waar het sinds enkele jaren op dinsdagavond en woensdagnamiddag repeteert. Eind oktober kreeg de dansstudio te lezen dat het tegen eind november een ander onderkomen moet zoeken. De groep reageert teleurgesteld en staat dus voor een moeilijke opdracht. 

"Op 24 oktober kregen we via mail te lezen dat wij met de dansstudio op dinsdagavond en woensdagnamiddag uit de raadzaal van het oude gemeentehuis moeten verdwijnen tegen eind november. Wij staan dus voor de onmogelijke taak om dit probleem in een vijftal weken op te lossen en voor 170 kinderen en jongeren een ander trainingsuur te vinden.", klinkt het in een persmededeling. Reden van de plotse verhuis zijn bouwwerken aan het gebouw van de gemeentelijke technische dienst in de Laarstraat. Bovenop het gebouw wordt een nieuwe verdieping gebouwd. Tijdens de werken wordt de dienst ondergebracht in het oude gemeentehuis. 

"Wij geven 38 verschillende trainingsuren per week aan 38 verschillende groepen en maken daarvoor gebruik van de tumzaal van de basisschool Het Laar en sinds twee jaar ook van de raadzaal in het oud gemeentehuis.", gaat het verder. "Het is tijdrovend om lessenroosters voor 38 uur en 38 groepen in mekaar te passen. Het kost ouders ook heel wat energie om andere hobby's, eigen afspraken en afspraken van activiteiten van andere kinderen binnen het gezin op elkaar af te stemmen."

Het stoort de verantwoordelijken van de dansstudio dat de plannen van de gemeente niet in augustus, kort voor de start van het nieuwe seizoen, werden medegedeeld. Dan kon de dansstudio naar eigen zeggen rekening houden met de plannen. "We krijgen geen ondersteuning om dit probleem samen op te lossen. Het blijft overal ijzig stil en men begrijpt zelfs niet dat dit onoverkomelijk is.", luidt het. De dansstudio zit met de handen in het haar om een oplossing te vinden voor haar 600 leden. Wie denkt de studio te kunnen helpen aan een geschikte locatie, kan de studio bereiken op het nummer 0476 301 134. (mb)

info: jazzandjoy.be

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Binnenkort slaat de Sinterklaasgekte weer toe. Dan verandert ballonstad Sint-Niklaas voor een poosje in 'sinterklaasstad'. Eén van de pareltjes waar kinderen zich aan kunnen verwachten...