WZC St.Jozef Moerzeke ontvangt Finse delegatie

MOERZEKE. Een Finse delegatie brengt woensdag een bezoek aan het Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef. Het werkbezoek kadert in het BelRAI-project, een pilootproject voor uniforme en online registratie van cliëntgegevens in de thuiszorg, residentiële zorg en acute ziekenhuiszorg. Het project moet zorgen voor een betere informatiedoorstroming en zorgkwaliteit. De Finse delegatie komt in Moerzeke kennismaken met het gebruik van BelRAI als meetinstrument en hulpmiddel voor multidisciplinaire zorg.

BelRAI is de Belgische versie van de interRAI-instrumenten. RAI staat voor Resident Assessment Instrument en is een cliëntvolgsysteem dat in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Het legt systematisch de behoefte aan zorg van de bewoner vast. Omdat het gegevens op een uniforme manier bijhoudt, is het eenvoudig om deze gegevens uit te wisselen. Het pilootproject voor de Belgische variant, BelRAI, werd in 2010 opgestart. Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef was als gebruiker van het Amerikaanse RAI één van de deelnemers aan BelRAI. Het Moerzeekse woon- en zorgcentrum experimenteert nu zelfs met het gebruik van tablets. De Finse delegatie komt woensdag bekijken hoe het systeem werkt. De delegatie bestaat uit de directeur van een Woon- en zorgcentrum, een 10-tal verpleegkundigen en een kinesitherapeut. (mb)

 

Lees ook:

MOERZEKE. Kelly Van den Bossche en Bianca Van Lierde, twee studentes Bachelor lager onderwijs van de Erasmushogeschool Brussel, werken deze week een intergenerationeel project uit in Moerzeke en...