Gigantisch schoolbord op de markt van Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Een groot 'schoolbord' op de markt van Sint-Niklaas brengt heel veel culturen met hun specifieke talen samen. Zelfs de burgemeester Lieven Dehandschutter kwam deze gebeurtenis van dichtbij observeren. 

Arman Salahi, masterstudent interieurarchitectuur aan Sint-Lucas Gent, heeft voor zijn recentste opdracht namelijk 'second life in third space' voor deze publieke actie gekozen. De student heeft ongeveer 70 vierkante meter van de markt van Sint-Niklaas met houtskool ingekleurd waardoor hij een zogezegde schoolbord op de grond creëerde. 

Wat de bedoeling van het werk was, was het samenbrengen van alle culturen en talen die aanwezig zijn in deze stad op een centrale plaats. De leerlingen van de OKAN-klassen (onthaal voor anderstalige nieuwkomers) waren aanwezig op de markt tijdens deze actie. Deze klassen zijn verspreid in paar scholen in Sint-Niklaas en zijn een beginpunt voor de anderstalige nieuwkomers. Arman heeft ooit in één van deze klassen gezeten en daarom heeft hij voor deze studenten gekozen. De leerlingen moesten elk hun eigen alfabet van hun moedertaal met een krijt op het bord schrijven. Om den duur stond deze zwarte plek vol met allerlei talen en letters.

Burgemeester Lieven Dehandschutter heeft samen met de lokale bevolking deze gebeurtenis geobserveerd. Hij was zeer vriendelijk tegen de verschillende leerlingen en heeft een leuke babbel gehouden met een paar van de enthousiaste leerlingen. (Mahsa Salehi)

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur heeft 27.950 euro voorzien voor de aankoop van nieuw meubilair voor onder meer de nieuwe klaslokalen in gemeentelijke lagere school De Zandloper te Meerdonk....

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft 17.500 euro uitgetrokken voor digitale schoolborden in haar lagere scholen. Met een digitaal schoolbord wordt een computerbeeld geprojecteerd en...