Beveren heeft voldoende groen

BEVEREN. Op 16 april berichtte de krant De Standaard over de beschikbaarheid van natuur in gemeenten. Volgens het aangehaalde onderzoek van Natuurpunt Vlaanderen, dat stelt dat drie miljoen Vlamingen (54 procent) geen groot natuurgebied binnen loopafstand van hun huis hebben, duidt De Standaard Beveren aan als rode gemeente. Daarmee beweert de krant dat inwoners van Beveren meer dan 1,6 kilometer moeten wandelen om een groen gebied van 30 hectare te bereiken. Die bewering doet in Beveren de wenkbrauwen fronsen. 

Met de kasteelparken van Cortewalle en Hof ter Saksen, het (speel)bos aan Hof ter Welle en het Landschapspark Melsele heeft Beveren ruim 30 hectare groen in het centrum van de gemeente. Bovendien loopt het landbouwgebied quasi door tot in het hart van de gemeente en zijn er in het noorden van de gemeente uitgestrekte polders en talrijke natuurgebieden. Deze gebieden worden aangevuld met wat Beveren 'verspreide natuur' noemt: groene plaats in de centra van alle deelgemeenten die vrij toegankelijk zijn voor iedereen. "Gekoppeld aan een reeks trage wegen zijn deze gebieden voor de Beverenaar ongetwijfeld minstens zo waardevol als de grote, vaak slechts beperkt toegankelijke natuurparken elders in Vlaanderen.", klinkt het ietwat verontwaardigd.

Beveren telt nochtans heel wat populaire plaatsen waar inwoners in volle natuurpracht tot rust komen.(mb)

 

Lees ook:

Schoenen Torfs plant eigen bos

SINT-NIKLAAS. Medewerkers van Schoenen Torfs hebben zaterdag een bos met 1400 bomen aangeplant op een lapje grond achter de administratieve zetel aan het Industriepark West in Sint-Niklaas. Het...