Drie weken hinder door werken op N16 in Temse

TEMSE. Vanaf 2 juni mogen pendelaars zich (opnieuw) aan hinder verwachten aan de N16 in Temse. Vooral tijdens de spitsuren wordt ernstige hinder verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat er drie weken werken om een verzakking in het wegdek ter hoogte van de Scheldebrug weg te werken. Om de hinder te beperken wordt per weghelft gewerkt. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Het wegdek van de N16 is ter hoogte van de Scheldebrug over de gehele breedte verzakt. Vanaf 2 juni wordt er gewerkt om dit op te lossen. In de eerste fase wordt gewerkt op de rijrichting Sint-Niklaas. Deze fase zal ongeveer 2 weken duren. Het agentschap maakt van de gelegenheid gebruik om ook de oprit van de N419 (Krijgsbaan) naar de N16 richting Sint-Niklaas en aan te pakken en de verlichting te vernieuwen. De collega’s van Waterwegen en Zeekanaal NV voeren tegelijkertijd herstellingswerken uit aan de oude Scheldebrug. 

Verkeer op de N16 zal één rijstrook hebben in elke richting op de rijrichting Bornem vanaf de doorsteek door de middenberm voor Scheldebrug tot de doorsteek net voor het kruispunt N16 / Doornstraat.

De op- en afrit van de N16 met de N419 richting Sint-Niklaas gaan dicht. Verkeer van N419 richting Sint-Niklaas kan de oprit van de N16 richting Puurs nemen en keren ter hoogte van het kruispunt N16 / Vitsdam. Verkeer op N16 vanuit Puurs naar N419 rijdt door tot het kruispunt N16 /Doornstraat en kan daar keren.

fase 2

In de tweede fase wordt gewerkt op de rijrichting Puurs. De verzakking wordt hersteld en er komt nieuwe verlichting. Deze fase zal een kleine week duren.

De verkeerssituatie op de N16 is dezelfde als in fase 1, maar op de andere rijrichting.

De op- en afrit van de N16 met de N419 richting Puurs gaan dicht. Verkeer van de N419 richting Puurs kan de oprit van de N16 richting Sint-Niklaas nemen en keren ter hoogte van het kruispunt N16 / Doornstraat. Verkeer op N16 vanuit Sint-Niklaas naar N419 rijdt door tot het kruispunt N16-Vitsdam en kan daar keren. (mb)

 

Lees ook:

TEMSE. In het kader van de bouw van de tweede Scheldebrug zal er van 5 augustus tot half oktober parkeerverbod zijn in de Stationsstraat. Op dinsdag 5 augustus start de eerste fase van de...

TEMSE. Maandagmorgen 7 juli om 8u zal aan de nieuwe Scheldebrug te Temse gestart worden met het betonneren van de brugpijlers in de Schelde. De werken zullen verlopen in 6 fasen.

TEMSE. De mooiste fietstijd van het jaar komt er aan. Tijd dus om ortde op zaken te stellen en de wegen te effenen. Op 11 juni komen de verantwoordelijke schepenen uit Temse, Sint-Niklaas en Bornem...

TEMSE. Vandaag starten de heiwerken van de stalen buispalen in de Schelde. De buispalen vormen de aanzet van de definitieve brugpijlers van de nieuwe Scheldebrug.

TEMSE. Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur heeft zijn beleidsoptie bekend gemaakt voor de aanpak van de problematiek rond de Scheldebrug te Temse/Bornem....

TEMSE. Als het van Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Temse Marc Cordeel afhangt, dan moet de nieuwe brug over de Schelde al in 2008 gerealiseerd zijn en niet in 2009, zoals bevoegd...